v. 18 (17+5)

Mamma
Har du känt några sparkar än? Vissa gör det redan nu, andra om ett par veckor. När de väl kommer är det spännande, ett påtagligt tecken på att det finns någon därinne. En del konkreta besvär kan börja göra sig påminda. Du kan känna dig andfådd, få halsbränna och sura uppstötningar. Det brukar lätta om du undviker att äta och dricka sent på kvällen och även undviker starkt kryddad mat. Det finns också läkemedel receptfritt på apoteket. Om du vill har du nu möjlighet att göra ett ultraljud. Med ultraljud kan tiden för förlossningen fastställas, man kan se hur mycket barnet har vuxit, om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår.

Om du väntar tvillingar eller trillingar får du reda på det under ultraljudet. Det kan väcka starka känslor, både positiva och negativa. Prata med din barnmorska, som har information och säkert kan tipsa om grupper.

Barn
Varje vecka händer det något nytt med livet inne i din mage. Den här veckan syns exempelvis fostrets fingrar och tår tydligt. Med hjälp av en dopthone, ljudförstärkare, kan barnmorskan lyssna på fostrets hjärtljud.



I onsdags kände jag en litenliten spark. Härligt =)
Nu är det bara 3 dagar kvar till UL, både längtar och oroar mig på samma gång, var likadant med Wille. Orolig för att någonting är fel, men förhoppningsvis ser altl bra ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mejl-adress: (publiceras ej)

Din blogg/hemsida:

Vad hade du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0