Lite sovmorgon

Godmorgon!

Hade tänkt åka och börja jobba innan vi ska till VC, men snälla Catta börjar själv, så jag fick lite sovmorgon. Så ska inte dit förrän efter VC. Skönt! Det kan behövas, för den här helgen kommer det bli mycket jobb. Ska tillbaka ikväll och köra ett plock, sen jobbar jag imorgon och på söndag.

Imorgon kommer min kära bror och Sara hit, vi ska käka lite och umgås. Barnen ska sova hos mormor och morfar, om ni inte ögoninflammationen blir värre. För deras skull hoppas jag det försvinner nu, på en gång. Kan inte va kul när det irriterar i ögonen.

William har blivit jätteduktig med pottan. Nästan varje gång man ska byta blöja vill han själv sätta sig på pottan. Sen blir han överlycklig när det kommer lite där i, haha. Att det går så otroligt bra, kanske beror på att vi helt låtit honom avgöra när det är dax att börja med pottan? Vi har inte själva pottränat honom, utan det har vart på hans villkor.

Nej, nu ropar flickorna att dom vill komma ut och busa på golvet, hihi.

Ha en trevlig dag!

Sjukstuga..

Våra stackars barn har ögoninflammation, alla tre. Fast på William är det inte lika extremt som på Isabelle och Linnéa. Usch, tycker så synd om dem.
Så imorgon ska vi till VC på morgonen, se om de behöver nån antibiotika. Flickorna har ju haft inflammaitonen sen i söndas =/.

Nehe, nu ska jag faktiskt sova. Blev tidig morgon idag, halv 5 gick jag upp! Det känns nu....
Så är det bäst att va utvilad inför morgondagens jobb. Imorgon börjar helvetet, hehe..

Bilder - köket

Det har ju efterlysts bilder på vår nya lägenhet. Har inte kommit iordning riktigt än, men köket kan ni
få ett par bilder på! Älskar vart nya köksbord!


Godmorgon Sverige

Det ser ut som det kommer bli soool idag!
Äntligen, så många dagar det vart med regn nu, man har ju vart lite deprimerad.

Ska jobba idag, jobbar hela veckan, måndag-söndag. Det är mycket att göra nu när det är Halloween =)

Hur firar ni Halloween? Firar ni det överhuvudtaget? Här är det inget märkvärdigt, tycker det är överreklamerat. Men visst, när barnen blir lite större blir det väl att dom får gå runt och knacka dörr, hehe.
Nej, inget Halloween firande här, men på lördag ska jag åka ut till farmors grav och tända ett ljus. Alla Helgona är ju för att hedra de döda.
Var även där igår och tände ljus i lyktan och la dit en liten gravbukett. Har endast vart där 2 gånger, tycker det är så jobbigt. Har inte riktigt fattat än tror jag, att hon verkligen är borta. Saknar henne så mycket.

Jaha, imorgon åker mamma och Catta till Ullared. Hade velat följa med, men jobbet går före. Får bli en annan gång =)

Nehe, måste börja fixa iordning mig för jobb.
Ha en fin dag!

Har ni ställt om klockan?

Godmorgon!
Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan? =)
Det hade jag! Vaknade vid 7, och tänkte att då var det lika bra att gå upp och börja med dagens sysslor. Men, klockan är ju bara 6. Suck. Skulle precis gå och lägga mig igen, men då kom William upp. Så nu är det bara börja dagen, haha.

Idag måste vi packa upp de kartonger som är kvar i vårat sovrum, för på tisdag kommer de och slipar vårat vardagsrumsgolv. Så vi måste få in soffa och allt i vårt sovrum. Ska bli spännande att se hur det går. Man får inte gå på golvet på minst ett dygn, vilket betyder att vi bara har tillgång till köket och hallen. Om vi inte lyckas flyga över golvet till alla sovrum, hehe. Som tur är är William på dagis på dan, sen ska han direkt till mormor och morfar. Inte lätt att bara hålla honom i köket =) Med flickorna får vi väl ta och åka någonstans över dagen, men vart? Det är frågan.

Ska dra iväg till Ikea oxå och köpa lampor till hallen. Och försöka hitta nån bra förvaringslösning till klädkammaren och badrummet.

Vad ska ni göra idag då?


Fredagsmys!

Godmorgon!

Alla barn (ja, inklusive Pontus hehe) sover än! Underbart.
Och inatt sov BÅDE Isabelle och Linnéa 10 timmar i sträck! Det brukar alltid vara någon av dom som vaknar till runt 01-02 och är hungrig. Så nu känner man sig ju för en gångs skull lite utvilad =)

Vad händer hos oss idag då?
Det är mycket som ska hinnas med, får se om tiden räcker till till allt!
Vi ska kratta löv och klippa gräsmattan en sista gång innan vintern.
Jag ska åka och hämta en jättejättejätte söt lampkjol nere på Köpmangatan. Målade om en lampfot i veckan, så nu är lampan snart komplett =)
Så hoppas jag Catta kommer förbi med tavellisten, så vi kan få upp den under spegeln i hallen.
Just ja, så ska nån av oss åka till Ikea oxå och köpa dom där lamporna till hallen. Hade tänkt vänta till nästa vecka, men det är sååå mörkt i hallen, och nu när man ska ställa om klockan i helgen, då blir det ju ännu mörkare. Lika bra att ta det idag då.
Så kommer Sara över på en fika sen oxå, och nu i skrivandes stund kom jag på att jag ska klippa mig oxå. Gaah. Hur ska tiden räcka? 
Så ska vi hinna ut med barnen oxå, tänkte ta en långpromenad och stanna till vid några lekparker och så.
Och ikväll är det ju Fredagsmys.
Jisses, denna dag kommer ta slut innan den ens börjat känns det som.

Jag tror Williams stra trotsperiod börjar lägga sig lite nu. (Tack och lov). Han lyssnar mycket bättre, redan efter 1-2 gången.
Så har han kommit in i en sån där "mammamammamammaperiod igen, då det är bara jag som duger. Jag ska fixa välling, jag ska borsta tänder, jag ska hälla upp hans mjölk, ja allt. Sen om ett par veckor är det tvärt om, då är det pappapappapappa, haha. Sötnosen!

Vi var på BVC igår oxå med flickorna. Gjorde BOEL-testet, som gick jättebra. Och vägde och mätte så klart. Linnéa vägde drygt 7,3kg och var 64cm lång. Isabelle vägde 7,8kg och var 64,5cmlång. 
Så nu är det inget BVC-besök förrän dom är 1 år. 
1 år! Det blir dom om 4 månader. Tyckte nyss dom var så där pytte pytte små, men nej, tiden går riktigt fort. 

Nehe ni, nu ska jag sluta svamla. Hjärtat kom upp nu, självmant! hehe. Det är inte illa. Så ska ta och umgås lite med honom innan barnen vaknar.

Hoppas ni får en fin fredag! 


Är dom syskon eller?



William & Isabelle.
Visst är dom lika? =)
Samma ögonbryn, ögon, mun. Och hårfärg ;)
Sen har vi då lilla Linnéa som sticker ut lite, hehe.



Sitter och kikar lite på Blocket, men hittar inget som faller mig i smaken.
I helgen bär det iaf av till Ikea för att köpa 2 lampor till hallen. Har inte en enda där nu,
så det blir lite mörkt på kvällarna =)

Pontus kommer strax, så ska vi äta lite lunch. Han har vart och tatuerat sig.
William kommer nog oxå snart, han sov hos mormor och morfar inatt =)
Så här snygg var han när han åkte dit igår!



Vår lilla tuffing =)

Nu ska jag sätta lite fart här. Tänkte försöka packa upp ett par kartonger
innan pojkarna kommer hem!


Söndag morgon

Hejsan!
Det va inte igår. Förstår inte, tiden räcker inte till till allt. Har så mycket nu!
Håller på och renoverar en hatthylla och skobänk som vi fick av Catta, köpte även en gammal skrutt spegel på loppis i veckan som oxå ska renoveras. Det tar mer tid än man tror.
Uppe på det försöker vi tömma de sista kartongerna, men vet inte vart vi ska förvara allt, haha.. Vi har en skitbra klädkammare, men skulle behöva få upp lite hyllor m.m. där inne så man kan utnyttja utrymmet till max. Just nu ligger allt huller om buller där inne, så det kan gå ;)

Hur har helgen vart då?
Jovars!
Pontus va på kryssning fredag-lördag med sina vänner, måste medge att det var lungt och skönt här hemma haha =)
Mamma kom ut en sväng i fredas eftermiddag, vi åt middag och badade alla barn. Mycket trevligt.
Sen igår, lördag, var det jobb på schemat, så snälla mamma ställde upp som barnvakt.
Hjärtat kom hem runt 20,30 igår kväll, kan ju säga att det var en viss liten herre här som blev överlycklig, hehe. Han hade nog saknat sin kära pappa =)

Well well, idag ska vi bli bjudna på kina av mormor och morfar, som tack för att Pontus hjälpte dem med taket. Det ska bli kul (och gott!). Var evigheter sen vi åt kina nu.
Så är det dop innan det oxå, får se om jag åker själv. Blir lite tajt om tid, men det skulle va så kul att få se lilla Alva döpas.

Isabelle har fått två tänder nu oxå =) Den första kom i torsdags (15/10), och den andra kom igår =)

Nej ni, nu ska jag gosa lite med William, som ligger här bredvid och tittar på Bolibompa.

Just det, det börjar bli dax att byta ut designen, men jag har ingen ork, suck.. Ingn tid heller, vet inte hur den ska vara, vet inte vad jag vill. Blä på det!

Papper hit och papper dit

Godmorgon!

Hm, igår hade jag 49 stycken fler läsare än vad jag brukar, vad var det som var så intressant igår? =) Nej, ibland komer såna där toppar, med en hel del fler läsare är vad jag i snitt har per dag. Skulle va kul att veta vilka ni är och hur ni kommit till bloggen =)

Sitter och fyller i massa papper nu. Bl.a. om Williams omplacering av dagis, och ansökan till Isabelle och Linnéa. Känns lite lustigt att prata dagis när det gäller dem 2, dom är ju fortfarande mina bäbisar. Men tiden går fort! Och eftersom det är en himla lång kö till detta dagis, så ställer vi dom på kö redan nu, trots att vi inte vill ha plats förrän i augusti.

Nåväl. Idag ska jag jobba lite, bara en butik iof, men det är alltid nått =) Sen blir det hem och ringa lite viktiga samtal oh skriva klart alla papper.

Förresten, på tal om nått HELT annat, vi var och kika på nyöppnade Jula här i stan i torsdags, jag och hjärtat. Kom och tänka på det när jag såg Jula-katalogen här i fönstret, hehe. Iaf, det var väl helt okej. Lite rörigt bara. Men personligen tycker jag att dom kunde smällt upp IKEA istället!! Det finns ju K-rauta här, dom har ju typ samma utbud som Jula. Ja, ne, jag vet inte.

Nu ska jag sluta svamla och gå och byta på Linnéa. Hon ligger och sjunger i sin säng.

Ha en fin dag!

Lördag kväll

Denna dag har gått fort, sjukt fort.
Började med att jobba fram till ca 13.30. Åkte därefter ut till mormor och morfar och hämtade hem vår gräsklippare, nu får vi ju användning av den igen =) Lånade deras slagborr oxå, och så fick jag min gamla Bob, hehe. Se vad William bus tycker om den nu i vinter!
Iaf, sen bar det av hemåt för lite lunch, sen tog vi en långpromenad hela familjen. Det var riktigt skönt, både för barnen och oss!

Nu sitter vi och tittar lite på fotbollen, eller rättare sagt, hjärtat tittar på fotbollen, jag sitter här vid dumburken. Det där med fotboll intresserar mig inte så mycket, konstigt nog, med tanke på att jag spelade fotboll förut.

Isabelle har börjat ställa sig på alla fyra nu, så hopas hon kryper/ålar snart för hennes egen skull. Hon är så himla frustrerad över att Linnéa tar sig framåt och inte hon, stackarn.

Det börjar arta sig här hemma oxå! Hämtade hem hatthylla och skobänk från Catta idag. De ska slipas och målas vita samt sandpappras (haha, vilket roligt ord. Heter det verkligen så?) lite, så fort tillfälle ges. Nytt (inte NYTT, men nytt för oss hehe) köksbord har vi oxå, även det från Catta. I love it!
Ska dra på loppis nån dag och se om man hittar nått roligt att renovera lite. Skulle vilja ha nått virinskåp till vardagsrummet. När vi ändå är igång vill jag ha ny soffa oxå, ny säng och ny TV. Tänk om man kunde vinna på lotto eller nått =)

Nu ska jag ta och klicka runt lite på blocket.
Hoppas ni får en trevlig lördagkväll


Rörigt är väl bara förnamnet

Godmorgon!

Flytten har gått kanon, tack alla underbara som hjälpte till, både med flytt och passning av barnen.

Här är allt en himla röra just nu, målaren är här. Vi ska få tapetserat i 4 rum och målat i badrummet. Lite så där småjobbigt när man har 3 barn hemma haha. Och vädret igår var ju inte det bästa, blåste storm typ, så vi kunde ju inte hålla till så mycket ute så målaren fick arbetra ifred. Well well, nu är William på dagis iaf.
Flickornas rum är färdigtapetserat, likaså Williams rum och hallen. Spacklet sitter här i vardagsrummet och väntar på att få slipas, sen åker tapeterna upp här. Och imorrn ska badrummet målas. Ska bli riktigt skönt när det är klart, vi bor i en kappsäck just nu känns det som. Vårat blivande sovrum är just nu proppfullt med alla kartonger och så. Och det jävliga är att vi inte kan börja packa upp förrän målaren är klar, eftersom han håller till i alla rum utom just det rummet. Så jag är lite rastlös, bara sitta här och se alla kartonger och inte kunna göra nått. Men, det är väl så det ska vara haha..

Lägenheten är iaf superysig, och barnen trivs kanon. Det var det jag var orolig för, att barnen inte skulle trivas. Men vem trivs inte här =)

Ne, lite disk och tvätt kan jag nog allt få fram iaf.

Ha en fin dag!




The D-day

Godmorgon!

Pontus har precis vart och lämnat William på dagis, fick bylsa på honom ordentligt med kläder för det är ingen värme ute precis. Frost på bilarna är det på mornarna, fy fan..
För 2 år sen, sista året jag hade hästarna, så minns jag att dom gick ute på bete till sista oktober för det var så himla varmt. Nu är det 1 oktober och det är svinkallt. Vädret är lustigt. Samma år då (2007) fast på våren, SNÖADE det i maj! Ja, det är lustigt allt...

Ska avnjuta lite frukost, sen ska vi börja skruva ner hyllor och så. Pontus ska snart åka och hämta släp för kl 12 börjar vi köra kartonger. Sen ikväll ska flickorna sova hos mormor och morfar, så ska jag, hjärtat och Wille köra lite mer småsaker. Sen går den stora flytten av stapeln på lördag.

Nåja.
Igår kväll tittade vi på den andra Johan Falk filmen, såg den första i måndas. Dom är riktigt bra, och jag kan verkligen rekommendera dom för de som gillar Beck och Wallander. Samma skrot och korn, om inte något lite bättre?
Den tredje filmen (av totalt 6) kommer tydligen nästa vecka.

Nehe, nu har jag inte riktigt tid att sitta här längre =)
Ska som sagt få i mig lite frukost, sen sätta fart.

Hoppas ni får en fin dag!

RSS 2.0