Nyårsafton

Sista dagen på år 2008! Tiden går för fort tycker jag.
Känns som det inte är långt kvar tills man sitter där och kliar sig i sin gråa kalufs. Åldersnoja? Kanske.

Vi hämtade hem vår gullunge för ett par timmar sen, och nu ligger han och sover middag. Tänk om man själv tog sig tid till det varje dag. Men alltid är det alla "måsten" som ska göras.

Ikväll blir det lungt för vår del. En lugn nyårsafton med familjen helt enkelt. Ganska skönt ändå, men skulle ju ändå vart kul att ha gjort nånting. Men men, nästa år har mamma lovat att de ska va barnvakt, så vi kan få fira till ordentligt =)

Sitter och tänker tillbaka på året som gått, det har hänt mkt, William har plötsligt blivit stora pojken =) Vi har vuxit enormt som familj oxå, och det känns verkligen underbart.

Hur har erat 2008 varit?

Här kommer lite bilder från igår.
 

 
 

V. 30+0



Det börjar synas, haha.
Tycker magen sjunkit något, kanske har 1:an redan fixerat sig? Får se om en vecka på UL.

Hur mår jag?
Ganska bra faktiskt. Foglossningar har jag, men inget jag går runt och lider för.
Har man gett sig in i leken får man leken tåla heter det ju =)
Halsbrännan är ganska jobbig, men även där, inget jag inte klarar av.
Förövrigt har det ännu inte blivit någon stor påfrestning för ryggen, tycker magen är
ganska liten om man jämför med andra tvillingmagar. Är ju ändå v. 30 nu.

Hur mår bebisarna?
Bara bra hoppas jag.
Hjärtljuden lät kanon i förrgår, och SF-måttet ligger nu på 32cm.
Dom far runt där inne och bökar och stökar, måste vara trångt för dom stackarna.

70 dagar kvar till BF.

Ett gott skratt förlänger livet

Bion var helt ok! Mkt goda skratt blev det, dom är inte riktigt kloka dom där.

Sitter och väntar på hjärtat nu, han var tvungen att åka till affärn för klantiga vi glömde ju köpa mjölk när vi åkte hem från bion. Det går åt nått sjukt mkt mjölk nu här hemma, jag dricker som aldrig förr.

Nej, har inte så mkt mer intressant att skriva mer idag, så jag lägger ner här, så det inte blir massa svammel =)

Godnatt!

Pytt i panna

Go eftermiddag!

Pappa åkte för en liten stund sen, han och Pontus var ju och hämta diskmaskinen. Jättefin var den =)
Så åt vi lite sen lunch, blev hemmalagad pytt i panna, mums! Mkt godare än köp-pytt i panna tycker jag.

William sover en sväng igen, han sov bara drygt en halvtimme förut. Så är han väl lite extra trött nu oxå när det är tänder på väg. Hans 9:e kom den 21:a dec, och det är minst en till på väg. Stackarn, lider med honom.

Nu ska vi fika lite, kaffe och mammas goda sockerkaka. Sen packa Wililams väska.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Vi hade iaf tur med vädret - igen!

Ikväll ska jag och hjärtat på bio! Som rubriken lyder så blir det "Vi hade iaf tur med vädret - igen". Får hoppas den är rolig =) Sen får vi lite ensamtid när vi kommer hem, för William ska sova hos sin mormor och morfar.

Nu ligger William och vilar, och Pontus är och åker skridskor, så det är lugna gatan här. Underbart! Ska tvätta upp en till maskin tvätt, sen bara vara ett tag.
Om ett par timmar ska Pontus och pappa åka och hämta diskmaskinen (det blev aldrig av förut), så när dom kommer hit sen ska vi äta lunch.
Ang. diskmaskinen så är vi lite kluvna. När vi väl började rota under diskbänken så såg vi att det inte fanns nånstans att sätta fast slangen på, haha.. Kollar man inte upp sånt innan man önskar sig en diskmaskin? Svar JO. Men inte vi nej. Pratade med dem som bodde här innan, för dom hade ju haft diskmaskin (därför trodde vi ju att allt var klart), men dom hade bytt ut blandaren.. Suck. Så nu åker vi på att köpa en sån oxå.. Trött jag blir.

Jaja, nog pratat om vårea problem. Ska som sagt ta tag i tvätten nu innan William vaknar.

Ha en trevlig dag!

Lugnande ord från barnmorskan

Gokväll!

Imorse var vi som sagt hos BM.
Mina värden är fortfarande kanon, slapp till o med bli stucken i fingret =)
Flickorna låg nog och vilade när vi skulle lyssna på dem, för hjärtana slog inte lika mkt som dom brukar. Skönt att veta att dom kan va lugna oxå =) Jämt när vi är där brukar det dunka på som sjutton, haha.
Fick även massa lugnande ord från min kära barnmorska. Hon sa att bara för att Tv. 2 inte hade växt så mkt sist vi var på UL, behöver inte det betyda något. Är ju lixom på UL varannan vecka, så visst kan den ha kommit in i en period då den ej växte. Hon tyckte det var lustigt att läkarn hade skrämt upp mig med orden "räkna med att det blir en tidigare förlossning". Åh, vad skönt det var att höra! Jag som gått och oroat mig så.
Ska på UL igen den 7/1, så får verkligen hoppas hon har växt på sig då, så jag slipper höra fler dumma kommentarer.

Ja, det var allt som hände hos BM det =)

En vanlig vardag

Godmorgon!

Idag ska vi till barnmorskan - igen. Känns som vi är där jämt, varannan vecka hos BM och varannan vecka på UL. Det tar lite på psyket, men skönt att dom ändå håller koll på en så mkt.

Idag ska vi försöka få ordning på vårt sovrum, känns så tråkigt där inne. Bara en säng lixom.. Skulle behöva införskaffa oss en byrå. Nån som vill skänka en? Haha..

Har inte så mkt att skriva idag, men uppdaterar sen efter BM.

Det här med barnvagn...

Vi ger upp, vi kommer inte hitta nån vagn till twinsen. Fan!
Var och tittade på en i förrgår, en Brio, men gillar inte Brio.. Tycker de ser ut som leksaksvagnar. Inte alls snygga vid sufletten och så. Nej, tacka vet jag Emmaljunga. Vi vill ju ha en sån vi har till William (Emmaljunga City Cross), fast en tvillingvagn då (Twin City Cross), den är så fin. Men finns inga beg. Dom rear ut en på Babyproffsen dock för 4995, billigt för en tvillingvagn, men inga pengar vi känner att vi kan lägga ut nu så här efter jul. Jaja, det går fler tåg, nångång dyker väl vagnen med stort V upp för oss oxå =)


Pannkakor

Nu ska jag ställa mig och steka pannkakor, yummie. Hoppas William hinner vakna från sin lur så han oxå hinner äta =) Risken finns ju att dem tar slut annars, haha.

Ikea

Gokväll!

I förmiddas åkte vi till Ikea, för att utnyttja vårt presentkort vi fick i julklapp =)
William fick vara hos sin mormor och morfar, och det var tur för det var massa folk.

Vi hittade en hel del, bl.a. spjälsäng, 2 spjälsängsskydd (ett till de små och ett till till William), 2 påslakarsset, underlakarn, madrass, kastruller, stekpanna, spotlampa till datarummet, golvlampa till v-rummet. Och lite mer som jag just nu förträngt haha.

Resten av dagen har varit lugn, lite plock och städ. Så var Pontus och William i affären och köpte en lampkontakt, vilket vi givetvis glömde på Ikea =) Så kan det gå.

Hoppas eran dag oxå vart bra!

Julen i bilder

Lite bilder från julafton!


Vår vackra snea julgran


William hemma på julaftonsmorgonen


Min kära mor och far


Pontus och farfar


Finklädda Wlliam =)
Sitter och väntar på mat, hehe


William på upptäcksfärd med sin mormor


Engla (min kusin), Adde (min bror) och William


William pratar i telefon, haha


William blev lite förskräckt när Tomten kom


I år var det Pontus tur att vara Tomte, visst passar han bra? =)


Ja, vad säger man. Släkten är köptokig?


Älskade barn

Och här är alla fina kläder William fick.
Leksakerna hann jag inte ta kort på innan de spreds ut i hans rum haha.

    
    

Saknaden

Jag tänker på dig hela tiden.
Hoppas du har det bra i himlen och slipper lida.
Du kommer alltid finnas i mitt hjärta!!



Ifrån mig du smög
du lyfte du flög
Uppåt för att landa
i eviga Trapalanda.

Brio Primo

Nu har vi vart och köpt ett babyskydd, blev en Brio Primo m. bas, en röd jättefin. =)
Skönt att vi redan har ett skydd efter William, då behövde vi bara köpa ett nytt =)


Fyndshoppat

Godmorgon!

Har precis beställt lite kläder till småttingarna, gjorde massa fynd =) Pyjamaserna jag gått och tittat på länge såldes ut för under halva priset! Tur att jag väntade =)

Idag kommer mamma och pappa ut med diskmaskinen vi fick i julklapp, äntligen!
Annars blir dagen lugn och skön. Ska tvätta upp resten av Williams julklapps kläder. Det tar tid när man måste tvätta allt separat, puh!
Imorgon ska vi till Ikea oxå =) Fick ju presentkort där. Så det blir till att handla säng till de små, madrass och påslakarn och sånt där. William ska va hos sin mormor och morfar då, har ingen lust att ta med honom till Ikea, det lär ju va hur mkt folk som helst =/

Nehe, ska ta mig lite frukost innan pojkarna vaknar. Normalt brukar jag kunna hålla mig tills William ätit sin frukostvälling, men idag är jag HUNGRIG. Så kan det gå =)

Ha en trevlig Annandag jul!

Det blev en vit jul!

Nästan direkt efter jag skrev mitt inlägg igår morse började det snöa! Och det fortsatte och fortsatte, så visst fick vi en vit jul! Helt underbart. Hade knappt några julkänslor när jag vaknade, men så fort snön började lägga sig på backen, då kom dem =)

Vi hade iaf en underbar dag igår, William var på sitt bästaste humör hela långa dagen, inte ett enda gnäll! Han var så otroligt snäll, så jag blev helt rörd. Vår älskade son! <3

Det blev mkt god mat, trevlig stämning och jättefina julklappar. Alldeles för många. Haha..
William fick hur mkt kläder som helst, och massa leksaker. Bl.a. ett jättestort garage med bilar som jag vet att han kommer vara väldigt upptagen med idag =) Och en STOR traktor, ja större än han själv hehe.
Pontus fick jättefina tröjor, presentkort på fiskegrejer, och så sitt efterlängtade armband som jag hittade i sista minuten =) Det är sån härlig känsla när folk verkligen blir glada för det man köper.
Jag fick nya skor av mitt hjärta, fina kläder, en klocka och lite annat.
Men julklappen som nog slog alla var diskmaskinen jag och Pontus fick av mina föräldrar =) kommer verkligen väl till pass sen när vi har tre små, då vill man ju lägga tiden på dem och inte på disk =) Just ja, vi fick ett presentkort på Ikea oxå, helt perfekt, det ska vi spendera på en säng till de små, påslakarn och sånt smått och gott. Kunde ju inte bli bättre!

Det märks att man är "vuxen" (haha vi? =P) nu. Nu är det inte klapparna som är viktigast längre på julafton, utan själva stämningen och gemenskapen. Men, tur att det bara är julafton en gång om året, för shit vad trött man blir! hehe. Speciellt när man är höggravid.
Vi kom hem runt 21.30, helt slut alla 3. William somnade på stört och det dröjde inte länge innan vi stupade heller.

Idag bllir det till att få upp alla julklappar, just nu ligger alla påsar i hallen och blockerar, tvätta upp alla nya kläder och så. Så den här dagen gå nog snabbt.

Hoppas ni oxå haft en underbar julafton!


Förlovningsdag

Just ja, idag har ju jag och hjärtat förlovningsdag! 2 år sen ringarna sattes på våra fingrar.

Grattis mitt hjärta! Älskar dig innerligt! <3

Julaftonsmorgon

Åh, vad mysigt!
Och här sitter man i sin ensamhet, huset är alldeles tyst.
Pojkarna sover så gott =)

Hur ser er planering ut för dagen? Blir ni bara hemma, eller blir det att fara runt?
För oss är det det sista alternativet. Kommer vara fullt upp kan man säga.

Nu på morgonkvisten ska vi öppna några paket hemma, äta god julfrukost och bara mysa.
Sen ska vi förbi till Pontus mormor och lämna hennes julklapp, innan hon ska iväg.
Sen blir det hem och duscha och göra sig iordning, få William att sova en stund.
Sen till farmor och farfar och fira där, och sen bär det vidare till mormor och morfar framåt em/kvällen.
Som sagt, fullt upp!

Vill önska er alla en riktigt God Jul!
Speciellt till Pontus mamma och syskon, som vi ej har möjlighet att fira med i år.
Får hoppas det blir bättre till nästa år!

Dan före dopparedan!

Godmorgon!

Jag är heelt utvilad idag, har inte vaknat en endaste gång, helt underbart. Senaste veckorna har jag haft så grymt problem med sömnen, vaknat minst 5-6 ggr per natt. Men inatt, har jag sovit som e stock =)
Önskar dock vi bodde i hus nu, då jag vill börja tvätta och städa. Men det går ju inte, måste ju tänka på grannarna =) Men om man hade bott i ett eget hus hade det ju bara varit att sätta fart.

Igår var vi ju på UL, fick återigen va där länge, 2 1/2 timme.. suck. Är så less på sjukhus nu.
Tv 2 växer lite dåligt tyvärr, så måste tillbaka om ytterligare 2 veckor. Han sa "räkna med att det blir en tidigare förlossning", what? Hur tidigt? Börjar få ångest nu. Vill ju att dom ska stanna ända till slutet, så vi slipper ligga på neo. Det är min värsta mardröm, att få ligga där typ 1-2 månader. Mitt psyke skulle inte klara det. Fan!
Förresten så är det fortf. 2 små flickor där inne, haha. Var tvungen att fråga om han kunde titta igen, för att vara säker =) Och vad man kunde se så hade de alla fingrar och tår, Tv 1 hade jättefint ansikte, inte sån där konstig läpp som vissa föds med. Tv 2 ville inte visa sitt ansikte, hon låg inåt.
Ja, efter UL:et fick jag ju återigen ligga med ctg, varför vet jag inte för jag har varken sammandragningar eller värkar. Drygt, Över en timme fick vi ligga där, för det var ont iom personal. Sen när jag äntligen var klar så skulle de bara ta ett blodprov (har fått massa utslag bläää), okej tänkte jag dt går ju fort. Men nej, då fick vi vänta ytterligare 20 min på att få det gjort.
Ja, det blev lite gnälligt det här, men man måste få vara sån ibland oxå!

Ska börja plocka lite smått här nu iaf. När Pontus vaknar ska vi åka och storhandla (för det lär ju inte vara mkt folk?) och sen åka och hämta vår älskade William. Saknar dig gubben!

Ha en trevlig dag!

William 0-6 månader


Knappt en dag gammal


1 månad


Kunde lyfta huvudet redan vid 1 månad.
Vår duktiga pojke =)


2 månader
Badas av pappsen


3 månader


William & jag <3
3 1/2 månad


4 månader
Vår pepparkaksgubbe =)


4 1/2 månad


5 månader


6 månader

Vår stora pojke

Godmorgon!

Inatt har William sovit sin första natt själv i sitt eget rum. Eller, han sover fortfarande =) Inte vaknat en enda gång, jag som var så orolig igår kväll, att han skulle vakna flera gånger och vara tokledsen för han inte visste var han var. Mammanojor? Haha. Åh, han är så duktig, vår fina stora pojke. Värre var det med mig, vaknade cirkus en gång i timmen hela natten och tittade på baby vakten så den funkade haha. Jaja, tur att det gick bra för William iaf =)

Vad ska vi göra idag då?
Runt 10 ska jag åka och hämta 7 julklappar jag la undan igår. Smidigt, bara hoppa in och hämta dom idag =)
Sen blir det plock och mys här hemma. Sen ska lillfisen sova hos sin mormor och morfar. Vi ska på UL vid 16.30 oxå, så måste hinna lämna plutten innan det. Vill inte ta med honom till sjukan. Sist fick vi vänta en halvtimme på att komma in, sen fick jag ju ligga med CTG och grejer. Det tyckte inte William var kul! Stackarn. 2 1/2 timme var vi ju där.
Efter UL:et åker jag och hjärtat till tunapark och handlar de absolut sista julklapparna. Åh, vad skönt det ska bli när allt är fädighandlat! Sen bär det av till affären och handla, vi ska äta julbord ikväll=)  Och slå in julklappar. Puh, hur sa vi hinna allt?
Efter det ska vi bara njuta av att vara lite barnlediga =)

Har ni en lika stressig dag som oss framför er?

4:e Advent

Och det snöar ute! Blir det en vit jul? Får hoppas på det!

Vi pallade inte göra knäck igår, så det fick bli i förmiddas. Resten av dagen har bestått av städning. Så var Pontus och William ute på långpromenad oxå.

Vi fick vår skinka igår förresten, av mormor. Gudomligt god!! Ja, vi provsmakade, även fast vi skulle hålla oss till imorrn kväll haha.

Ska plocka undan efter middan nu. William badar.

v 29 (28+3)

Mamma
Nu märker du säkert av barnets sparkar, hos vissa sparkar det en hel del. Du kan ibland se att det buktar ut lite på magen av en fot eller hand. Det trycker och spänner i magen och dina egna organ trängs undan allt mer. Under den här veckan eller nästa görs ofta en glukosbelastning. Det är en kontroll för att se om du har ökad risk att utveckla graviditetsdiabetes. I korthet innebär det att du får dricka sockerlösning och därefter görs en mätning av ditt blodsocker. .

Barn
Barnets hud är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix. Ögonen öppnas och hörseln utvecklas allt mer.


Dag 199
81 dagar kvar


Årets julklapp

Vad skulle vara årets julklapp för dig??
För oss är det en diskmaskin. Tur att vi ska få en då =P

Lugn dag idag, jobbade imorse.
Ikväll ska vi baka knäck och glo tv.


Ont, det gör ont.

Rest In Peace

R.I.P.
Min fina Lucky
12/4-99 - 19/12-08

Jag har ett hål i mitt hjärta



Dagen som inte fick komma

Sitter här med gråten i halsen. Snart åker vi. Först lämna av William hos sin morfar, sen bär det av till Nyköping. Vill inte. Önskar detta bara var en dröm, men önskningar går ju aldrig i uppfyllelse.
Får tänka positivt, att det är för hans bästa. För det är det ju. Man får inte vara egoistisk i en sån här situation. Det går bara inte.
Kanske hörs sen, får se om jag orkar.

Min underbara


=´(

Nu är det bestämt... Imorgon travar min underbaraste finaste Lucky iväg till de evigt gröna ängarna. Jag är trasig, hur ska jag någonsin glömma det här?

Ett minus till Agria

Jag blir så förbannat trött.. I snart 2 veckor har man fått vänta. Man har fått ringa och tjata, och tjata och tjata.. För att äntligen bli lovad ett svar igår. Var det någon som ringde? Svar nej. När jag sen ringer upp, ja då har tant fan gått för dagen. Tänker dem inte på folks känslor.. Att det kanske är jävligt jobbigt att gå och vänta på ett svar.. Men nej då. Jag är så arg nu, och det ska hon bannemig få veta när hon väl ringer.


Godmorgon förresten!
Ja, som ni ser så börjar inte den här dagen bra. Suck. Får hoppas den blir bättre sen.
Vi ska till Barnmorskan nu här på morgon kvisten, så om en timme ca måste jag gå in och väcka pojkarna. Får se Williams reaktion, har aldrig väckt honom på morgonen förut. Men det ska väl börjas nu, han börjar snart på dagis och då kan han ju inte fortsätta vara en sån sjusovare som han blivit =) Vaknar inte förrän 8.30-9 haha. Gullungen.

Jaha, sen blir det städ, blir inte så mkt plock igår. Lustigt att man alltid hittar andra saker att göra =) Men köket tog tid, bestämde oss för att rensa och städa ur hela skafferiet och sen oxå kylskåpet. Skönt att ha det gjort.

Ska läsa klart tidningen nu, sen kika runt lite på nätet.
Ha en trevlig dag!

Mina Tradera auktioner

Om det finns några med småbarn (upp till strl 80) som läser min blogg, så passa på att gå in och kika på mina auktioner på Tradera, som går ut imorgon kväll. Nästan allt är i nyskick, så passa på att fynda =)

Traderaauktioner

En grön jul?

Läste i tidningen nu att det förmodligen blir en grön jul. Varför? Suck.. Nu har vi 3 plusgrader och snön börjar sakta men säkert tina bort.

Idag är det "papperfixardag". haha.. massa papper som ska skickas hit och dit, sånt där som alltid är så kul *not*.
Sen får jag ju beskedet idag. Jobbigt, men skönt ändå att veta hur det kommer bli. 5 år är lång tid och minnena sätter sina spår, så visst känns det i hjärtat.

Ska sätta på lite mer kaffe nu, sen plocka lite i köket som jag var för lat för att göra igår kväll. haha. så kan det gå!

Lite bilder från i förrgår

       
       

Besked

Imorgon får jag beskedet.. Både vill och inte vill veta. Allt känns så hemskt, så overkligt.
Tack Pontus för att du finns här och tar mig igenom detta. Utan dig och William skulle jag inte klara det. Ni är mitt liv!

Många paket

Nu har vi slagit in många julklappar här. Fixade ramar till alla kort vi ska ge bort, det blev en del. Plus att vi köpte lite mer julklappar idag. Så nu är det (förhoppningsvis) inte så många kvar att handla. Får ta några på fredag, sen resten på måndag. Snälla mamma lånar ut så vi kan köpa klart allt då, så får hon pengar på tisdan när vi får lön/f-penning. Inte kul att gå och handla dagen innan julafton, lär ju va massa folk. =/

Haft mkt foglossningar idag, huva. Inget att leka med precis. Men det gör mer ont i vänster sida. Ibland känns det som någon drar en kniv längs sidan på mig.

Ska ta och titta hur det går för mina auktioner på tradera, sen hoppa ner i sängen. Det är ju en dag imorgon oxå =)

TunaPark

Godmorgon i vintermörkret!

Idag ska vi till TunaPark och inhandla lite julklappar. Tänkte passa på att åka dit till 10, innan allt folk kommer. Framåt eftermiddagen/kvällen är det ju helt proppfullt på parkeringarna där. Ingen hit att gå och trängas med massa folk när man är stor som ett hus haha. Har inte riktigt insett att magen blivit så stor än tror jag, igår slor jag i den ordentligt i toadörren, hur kunde allt gå så snabbt? Tyckte det var nyss jag bara hade en liiiten liten kula. =) Men att det är två har ju sina förklaringar..

Annars blri det lite plock hemma som vanligt. Känns som det är det ända man gör hemma, plockar plockar plockar. Vi ska väl få våra arslen ur vagnen också och flytta in William i sitt rum, börjar bli hög tid. Men jag vill inte! Haha. Men det måste ju göras.

Nej, nu ska jag läsa klart resten av tidningen tror jag.

Busungen busar i sitt rum.
Häftig body va? =) Han fick den i ett av paketen i julkalendern.


Vårt kök

Här kommer 2 bilder på vårt lilla kök. Kommer bli tajt med tre barnstolar sen, men det går nog =)
Vi ska så småningom byta ut golvet oxå, när vi har tid, och råd =)



Det närmar sig

Det börjar närma sig julafton med stormsteg nu. Bara 9 dagar kvar. Ångest, panik. Har typ hälften av julklapparna kvar, och vi kan inte handla dem förrän den 23:e. Varför måste lönen komma så sent? Förra året fick dom redan den 19:e. Har även panik över att när vi väl står där och ska handla allt sm är kvar, så vet vi inte vad vi ska köpa. Men det är ju lixom sista chansen då, dagen innan. Och jag kan inte planera innan vad vi ska köpa till alla. Det är ju jättesvårt.

Vaknade inatt och fick sammandragningar. Ajaj. Men så länge dom håller sig på den nivån så är det ju ingen fara. Har hört om dem som har sammandragningar ändå från v. 20. Kan inte vara kul!

Idag blir det lite plock här hemma, ska försöka få ner byrån i sovrummet till källaren, den passar inte riktigt in. Vill ha en högre. Men jag får ju inte bära. Nån vänlig själ som vill hjälpa till? =)

Nej, nu ska jag kika runt lite på alla bloggar, sen är det snart dax för pojkarna att vakna.
Ha en trevlig dag!

Förresten, 3 minus ute nu, då kanske kanske snön stannar kvar till jul?

Så kan det gå!

Har fotat massa söta bilder på William idag, plus ett par på vårt kök, men nu när jag skulle fixa in dom på datorn är andra kameran borta, suck. Så varför behöver jag en annan kamera? Jo, den jag fotar med, funkar inte USB kabeln i, så när jag tagit kort måste jag sätta in minneskortet i gamla kameran och föra över via den, haha. Krångligt krångligt. Och det är lönlöst att fota med gamla kameran, ibilderna blir så dålig kvalitet.
Nu undrar ni säkert, varför inte köpa en USB kabel som funkar i kameran jag använder? Jo, varför slösa pengar på det, när man har ett fungerande sätt? =P Dock inte idag, eftersom kameran är borta. Haha.

Nej, nu blev det massa svammel, men vad gör det. Varför skriva varje inlägg "perfekt". =)

William krånglar förövrigt ikväll. Vägrar somna, trots 2 (!) vällingflaskor. Men nu hör jag att det börjar bli tyst, så kanske är han iaf på väg att knoppa in. Det skulle vara toppen, för jag är dötrött. Denna graviditet tar mer och mer på mig känner jag, även fast jag inte vill inse det. Jag lever på som vanligt i mitt vanliga tempo, städar och plockar och far runt som en dåre, börjar bli dax att varva ner lite. Vi vill ju inte ha ut dem till jul =) Nej, så länge dom iaf stannar inne till v. 37 är jag glad.

Nehe, ska väl joina familjen i vardagsrummet nu. Och bilderna kommer, förhoppningsvis imorrn =)

3:e Advent



Godmorgon!

Mina händer svullnar mer och mer för varje dag nu, konstigt att inte fötterna börjat. Tänk så olika två graviditeter kan se ut. När jag väntade William hade jag världens drömgraviditet. Mådde illa max 2 veckor och enbart en gång på morgonen. -Hade aldrig ont i ryggen, inga foglossningar. Hade lite halsbränna i slutet och "kramp" i benen, och sen att fötterna svullna upp som ballonger då. Men det var allt, jag led aldrig. Nu med twinsen mådde jag illa i 17 (!) veckor, har foglossningar, ryggen spökar och halsbrännan tar kål på mig. Visst det tar ju på kroppen att det är två, men att det är sååån stor skillnad? Ja, det är lustigt!

Just ja, hittade laddaren till de uppladdningsbara batterierna igår! Så nu blir det till att ta kort igen =) Kanske tar lite kort på vårt enkla hem oxå, älskar att se kort på andras hem, så då kanske nån vill se på vårt? =)

Förövrigt så ska jag och lillprinsen ut i snön idag, man får ju passa på. Vet ju aldrig hur länge det ligger kvar!

Ha en trevlig 3:e advent nu!

Slampa

Dagens fråga:

Till er tjejer
Skulle du acceptera att din pojkväns kompisar kallar dig för slampa? (Svar nej)

Till er killar
Skulle du acceptera att dina kompisar kallar din flickvän för slampa? (Svar ja)


Tillägg: svaren är ej riktade till ALLA. en vän till mig fick utstå detta för några dagar sen, och jag har skrivit svaret efter den situationen...

Lucia



Godmorgon!

Idag är det lucia, men inte får man se nått tåg inte haha. Men nästa år! För då får vi se vår lilla pojke i luciatåget på dagis. Dom höll på att öva för tåget när vi var och hälsade på på dagiset i veckan, och det såg så mysigt ut.

Igår somnade jag ju självklart ifrån idol, men oj vad glad jag blev när jag tittade på tv4:s hemsida nyss och såg att Kevin vann. Han är ju lixom redan en färdig artist, så det var ju givet att han skulle vinna. Plus att han sjöng vinnarlåten tusen gånger bättre än alice.

Det fortsatte snöa hela natten, så nu ligger det minst ett par decimeter snö här ute, underbart! Hoppas bara det kan hålla sig lite kallare nu, så det får ligga kvar till jul. Fast det blir väl som vanligt en grön jul. Man blir ju ite förvånad om det blir så precis.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, så får avsluta här. Ta det sista kaffet, kanske sätta mig ute på balkongen och läsa tidningen och njuta av snön? Men då åker nog jackan på, haha.

Hoppas ni får en trevlig lucia!

Idol final

Ikväll är det Idol final. Svårt att tippa vem som vinner, men jag tror på Kevin. Han har tagit svenska folket med storm. Personligen tycker jag han är för överdriven, lite så där äckligt smörig, MEN han sjunger otroligt bra!

Idag ska vi ut i snön, William verkligen älskar det. Får se hur länge det ligger kvar nu. Dom sa att det skulle snöa idag och imorrn oxå, men nu när man tittar på vädret ska det regna idag? NEJ! Vill inte.

Ska även se över lite om jag kan slänga ut lite skit på tradera, lite extrapengar till julklappar sitter ju aldrig fel, så här i krisen.
Läste i tidningen nyss att dom varslat över 100 till här i stan, inte klokt ju. Är uppe på en bra bit över 1000 pers som fått lämna sina jobb nu, på bara några månader.

Nehe, tänkte ta och sätta igång en maskin tvätt innan pojkarna behaga vakna.
Ha en trevlig dag!

Ett besök på dagis!

Gokväll!

I förmiddas knallade vi upp till dagiset, ja vi är bortskämda, tar bara 5 min att gå =) William fick åka pulka dit, det var uppskattat!
Fick kika runt lite inne på avdelningen, verkade helmysigt. Pratade massa rutiner och så, sen gick vi ut eftersom alla barnen var ute. Haha, till en början verkade vår prins vara i chock, han bara tittade på alla med munnen på vid gavel. Sötnosen. Sen upptäckte han ju alla roliga saker där ute, så då glömde man bort barnen =)
Personalen verkade heltrevlig, skönt det. Men usch vad jag har ångest inför detta med dagis.

Vitt som snö

Hur mysigt är det inte att vakna upp och det första man ser utanför fönstret är massor av snö?
Sen några år tillbaka brydde jag mig inte nämnvärt om det var snö eller ei på vintern, men nu när man har barn blir man överlycklig när det där vita pudret ligger på backen. För Williams skull. Han älskar att fara runt i snön, och åka pulka. När man hör hans skratt när han åker nerför vår lilla lilla backe i sin babypulka, då smälter hjärtat, på momangen. Då är min dag gjord.

Så idag blir det en utedag! Måste försöka fixa batterier, så vi kan knäppa lite kort. Blir nog en filmsnutt på videokameran oxå, synd att det inte funkar att lägga över till datorn, har ju 5 hela band med sötnosen från han var 4 månader fram till nu. Men men.

Vi ska nog även gå och hälsa på uppe på dagis idag oxå! Se vad det är för små filurer William ska busa med så småningom.

Men nu, ska jag kika runt lite och försöka få lite er skinn på näsan ang. detta med sjukpenning innan jag ringer och gnäller på f-kassan. Enligt dem så kommerjag ej få någon sjukpenning? Morr!!

Knäck & Daim

Nu har vi bakat =)
Ikväll blev det knäck och juldaim. Fast det var mest hjärtat som höll på, iaf med knäcken, det ger jag mig inte på =) Och det vart så gott! Fast daimen har vi inte smakat än, den har inte stelnat riktigt, så det får bli smakprov imorgon =)

Ska alldeles strax gå och lägga mig, i tid för en gångs skull. Nu sen jag blev sjuk så har klockan blivit runt 23, det känns kan jag säga. Måste få tillbaka min dyngsrytm igen.

Just ja, det snöar för fullt nu, har hållt på till och från hela dagen. Så vem vet, imorgon kanske det blir pulka för William? =)

Gonatt!

Jag glömde...

Blev förvånad när älsklingen sa Grattis till mig idag. Hm, tänkte jag. Men jag har ju försjutton namnsdag haha. Minnet är kort när man fött barn.

Så grattis alla Malin och Malena idag =)

Hus efterlyses

Åh, jag vill ha hus, nu nu nu. Pontus med. Vårt alldeles egna hus. Varför kan man inte vara gjord av pengar?

Det blev ingen städdag igår, vi var för lata, haha. Så det får bli dagens uppgift.

Igår gjorde vi faktiskt inte så mkt, ganska skönt. Var ute med William i sandlådan, men han ville lika fort in? Haha.. Han tog sig upp för hela trappen själv, vår duktiga pojke.
Sen åkte vi och handlade lite julklappar, skönt att ha lite gjort iaf!

Nehe, om man kanske skulle ta och göra sig lite frukost, så man orkar med städdagen =)

Så tyst

Godmorgon!

Det är nästan skrämmande tyst så här på morgonen, innan allt vaknar till liv. Men ganska skönt ändå. =) Den här stunden på morgonen innan pojkarna vaknat är verkligen behövlig.

Idag blir det städnig här hemma. Känns som man städar hela tiden när man har barn? Hehe. Leksaker överallt.
Kanske blir det att åka och handla lite julklappar oxå. Vill ju bli klar med det nu, så man slipper ut i stressen dagarna innan.
Måste ju fixa en skinka oxå, så mormor kan fixa den. Hon gör verkligen världens godaste julskinka, går inte att beskriva. Helt perfekt, varenda år. Stor eloge till dig min kära mormor!

Ser nu när jag skriver att mina fingrar har svullnat upp något hemskt. Har inte tänkt på det innan. =/ Hoppas inte fötterna blir lika hemska som dom var när jag väntade William. Man såg inte fotknölarna, det var ett rakt streck från benen ner till fötterna, hemskt!! Då var det iaf sommar, så då kunde man ju gå i stora stora tofflor. Men nu under vintern? Jag dör om jag måste sätta på mig såna där hemska stora moon boots. Men det verkar som det är det ända jag kommer kunna ha i slutet. Alla andra skor är ju så himla smala.


Avslutar med en julpuss till er alla från vår lilla tomtenisse William =)


CTG och sjukskrivning

Gokväll!

Det blev ett långt besök hos läkaren idag. 2 1/2 timme var vi där!
Började med vanliga UL:et. Det såg bra ut. Tvilling nr 2 hade fortf. sämre flöde i navelsträngen, men det hade inte blivit sämre, så det var ju bra. Det var alltså inget att haka upp sig på. Dom väger nu drygt 1 kg var. Stora dom börjar bli =)
Berättade att jag hade blött igår, så jag fick ligga en halvtimme med CTG, men inga sammandragningar här inte. Skönt det! Vill att dom ska stanna länge, länge där inne så dom är friska och krya när dom kommer ut.
Slutligen tittade han om jag hade öppnat mig och så, men inget där heller. Allt såg bra ut.
Blev sjukskriven oxå, 50% nu i 2 veckor, sen 100%. Det är nog lika bra. Blev ordinerad vila oxå.

Ja, det var det som hände idag =)

Om man ändå hade råd

Tittade igenom min garderob igår, och åh vad jag bara skulle vilja kasta allt och köpa allt nytt!! Om man ändå hade råd med det.. =) Då skulle lyckan vara gjord

Vi tog upp granen igår, nu lyser den så fint inne i v-rummet. Kunde inte ta kort då det verkar vara nått allvarligt fel på min kamera (den lilla). Den verkligen äter batterier!! Satte i nya (inte euroshopper el. liknande här inte, utan riktigt bra) i torsdags. Har väl tagit max 15 kort, och igår när jag skulle sätta på den var batterierna slut?? Har hållt på å här skitlänge nu. Och nej, innan någon frågar, jag glömmer inte att stänga av den =) Vet inte vad som är problemet, men så snabbt ska fan inte batterierna ta slut.

Idag ska vi på UL, kl 14. Får se vad dem säger idag, sist var ju den ena lite mindre..

Jaja,  ska fixa och dona lite i köket tänkte jag innan pojkarna vaknar.

2:a Advent

Godmorgon!
Underbart, inatt har jag bara vaknat en gång, och klarar hela natten utan hostmedicin. Känns lovely.

2:a Advent idag då, och bara 17 dagar kvar till Julafton. Varför går tiden så fort? Jag hinner inte med. Har typ hälften av alla julklappar kvar?! Och så dimper inte lönen ner förrän dagen innan, alltså den 23:e. Vem vill gå och handla då? Inte jag med min kula iaf. Tur man har en snäll mamma som lånar ut så länge så man kan gå iaf i liite lugn och ro. Den 23:e lär det ju vara hets i affärerna.
Har ni handlat klart alla julklappar?

Idag blir det städdag, typiskt söndagar... Kanske därför just söndagar känns så tråkiga? =) Pontus vill ta upp granen idag, men jag vet inte... Känns lite tidigt?
Minns när jag och bror min var mindre, när iv bodde hemma. Vi ville alltid ta upp den till 1:a Advent. Självklart gjorde vi det, vilka föräldrar kan säga nej till 4 små hundögon haha... Saknar jularna när man var mindre. Det var så speciellt på nått sätt. Speciellt julaftonsmornarna när vi gick ner i pyjamaserna till källaren och satt där och åt frukost och öppna paket. Stämningen var alltid på topp.

Jaja, nog tjatat om det, det visar sig helt enkelt om granen åker upp idag eller i veckan! Fast nu när jag tänker på det blir man ju rätt sugen att ta upp den haha...

Hoppas på att det regnar mindre idag, så William kan få busa av sig ordentligt ute. Igår blev det bara en promenad till affären, eftersom det just regnade så mkt. Tråkigt.

Nej, nu ska jag fylla på kaffekoppen, sen kika runt lite på Tradera innan William vaknar!

Ha en trevlig dag!


081206

ingen passande rubrik idag, har total bloggtorka.

Tänkte bara berätta att vi lever =)
Nej, får bli bättre uppdatering imorrn, eller ikväll.

Hörrni läsare!

Det är många som läser bloggen varje dag, men väldigt få som kommenterar. Jag vet med handen på hjärtat bara 4 st som läser nästan dagligen.
Jag är inte ute efter mer komentarer, då bloggen till stor del är till för mig själv, kul att kunna gå tillbaka, lite som en dagbok.
Men, skulle vara jättekul att veta vilka som följer oss och våran vardag! Så om ni har tid och lust, kan ni väl slänga in ert namn och så, om ni läser ofta, eller om ni bara "tittat in för dagen" i en kommentar! Slutar väl som förra gången jag fråga, ingen svarade haha. Men då har jag försökt iaf =) För jag vet att ni är många varje dag =)

Flytt

Godmorgon!

Ännu en jobbig natt, ska inte uttråka er med några mer detaljer Ni vet ju redan varför jag sover dåligt, haha.

Snart är det dax för William flytt till sitt rum. Skulle egentligen tagit det i måndags, men det är ajg som dragit på det. Vill inte, haha. Men innan julafton sker det iaf. Vi måste. Han måste vänja sig i lugn och ro vid att sova själv innan småttingarna kommer. Han får ju inte tro att vi "sparkar ut honom" ur vårat rum för att dom små ska sova där.

Igår fick William åka pulka, det var lika uppskattat som sist =) Men det var nog korkat av mig att följa med ut, för idag är hostan värre. Och jg som ska jobba imorrn. Måtte jag bli bra nu under dagen. Har inte råd att va hemma från jobbet. Ang det. så kommer jag bara jobba fram till nyår, sen blir jag antagligen sjukskriven. Min BM pratade om att så gott som alla tvillinggravida blir helt sjukskrivna i v. 28, det är ju snart. Men eftersom mina foglossningar och ryggbesvär inte är sååå jobbiga, så tänker jag jobba året ut iaf. Sen blir det till att vila vila vila.

Ikväll blir det nog Idol. ÄNTLIGEN äntligen har Johan åkt ut. Men synd att Anna åkte ut, men hon var nog för ung... Min röst ligger nu på Robin, tycker han bara växer mer och mer för varje vecka. Vem är din favorit?

William bakar

Idag bakade vi pepparkakor här hemma,
och självklart ville William oxå hjälpa =) Så söt så hihi




Williams julkalender



Åh, vad lillskrutten älskar att öppna paketen på morgonen =)

Detta har han fått hittils:
1 dec: Set med byxa och tröja
2 dec: Moccasiner
3 dec: Pekbok
4 dec: 3 par strumpor

Han har blivit lika glad varje gång =)

V. 27 (26+1)

Mamma
Du ökar i vikt och två tredjedelar av graviditeten är avklarad. Kanske börjar du känna dig tung och det kan visa sig på huden i form av bristningar, strior, vilket är helt normalt. Du kan också få klåda. Prova att smörja in magen och huden, exempelvis med kokosfett. I allvarliga fall kan klådan vara det som kallas Hepatos. Detta innebär att din lever inte riktigt orkar ta hand om de avfallsprodukter som du och barnet producerar. En del av avfallsprodukterna går ut i ditt blod och leder ibland till bevärande klåda. Är besvären svåra finns det ofarlig klådstillande medicin, som hjälper ganska bra. Fråga din barnmorska om du undrar.

Barn
Om förlossningen skulle sätta igång under den här veckan har barnet en chans att överleva. Tiden nu och framöver är till för att barnet ska växa och mogna i magen.


Dag 183
97 dagar kvar till BF

Chock!?!

Godmorgon.

Natten har vart lite bättre. Men inte fick man sova i sin säng inte =( Gick in och la mig runt 22.30. Så fort jag la huvet på kudden började hostattackerna, höll på ca en timme. Så det var bara knata upp igen. Tog mer hostmedicin, och la mig på soffan, konstigt nog hostade jag inte där? Var likadant igår, hosta som sjutton i sängen, men inte i soffan, hmm.
Så på soffan fick jag sova 6 timmar i sträck! Tack gud, äntligen lite utvilad!
När jag kravlat mig upp ur soffan (börjar bli lite otymplig nu med min stora kula) och ska tända stakarna så är det massa massa snö ute =) Lite komiskt eftersom igår, precis efter jag skrev inlägger under om snö, så slutade det snöa. Sen var det typ 4-5 plus hela dagen.
Men nu ligger den där så vit och fin på marken, och mer kommer ner. Får bylsa på mig riktigt ordentligt, för idag ska William åka pulka! =) Så skiter jag i om jag är sjuk.

Förövrigt känns det som om min mage ska sprängas. Gör så förbannat ont när jag hostar, hoppas det går över snart. Man tänker ju på småttingarna..

Nehe nu ska jag läsa tidningen innan pojkarna vaknar. Älskar denna stunden på morgonen när det är lungt och skönt =) Den kommer jag sakna sen när dom små tittat ut haha. För då lär det ju bli fullt upp.

Ha en trevlig dag.

Det snöar!

Äntligen kommer snön igen =)
Eller, hoppas kan man ju.

Pepparkakshus

Godmorgon!

Idag mår jag faktiskt lite bättre, men det brukar man ju göra på mornarna. Får se hur dagen utspelar sig.

William har fortfarande inte vaknat! Han börjar mer och mer likna sin sömntuta till far haha.

Igår kväll gjorde vi vårt pepparkakshus, som vi skulle gjort i söndags. William var så faschinerad när vi höll på =)




Vårat köksfönster så här i juletid =)


Och julstjärnan som pryder ett utan fönstrena i vardagsrummet.

Pissdag

Hatar att vara sjuk.. Inatt fick jag iaf sova 4 (!) timmar...
Nej, detta med att va sjuk är inget för mig.
Tur man har ett underbart hjärta som tar hand om en när man mår skit. Städar, diskar, passar upp på mig, bäddar om mig när jag ska vila, tar hand om William och lagar soppa åt mig på kvällarna. Älskar dig Pontus <3
Och ett leende från William gör ju oxå dagen lite lättare! Tycker synd om honom, han förstår inte varför han inte får pussar av mamma som han brukar. Hehe. Men vill ju inte att han ska bli sjuk oxå. Han har vart lite snorig idag, men det är tack och lov det ända.

Nu ligger han iaf och sover så skönt, somnade för en timme sen.
Ska snart gå in jag med, men ser inte fram emot det. Vet ju att jag kommer vakna minst 3 ggr i natt och hosta ihjäl mig. Det är ju ett under att inte William vaknar, så som jag låter.

Nehe, lite tv först med älsklingen.

Ingen rolig natt!

Har sovit ca 3 timmar inatt. Har vaknat och vaknat av denna hosta, plus att det tog 3 (!) timmar att somna första gången.
Vaknade sista gången för en timme sen, då gav jag upp. Ville inte riskera att väcka William.
Så nu sitter man här med ett dunkande huvud, känns som det ska sprängas vilken sekund som helst. Och hostan ska vi ju inte tala om. Nej, idag tänker jag tycka synd om mig själv!!

Det skulle ju bli pepparkaksbak idag, men får se hur det blir med den saken. Isåfall får nog Pontus och William baka själva. Jag ska försöka vila så mkt som det nu går, hostan blir ju 1000 ggr värre när man ligger ner.

Nehe, om man skulle lägga sig (sitta) framför tvn ett tag. Förhoppningvis somnar jag, för jag är allt annat än pigg.

Hoppas ni mår bättre!


RSS 2.0