Så lungt och skönt =)

Alldeles tyst är det här nu. William sover och Pontus är hos min bror en sväng. Så jag bara njuter =)
Snart blir det sängen för min del, börjar bli riktigt trött.

Tabletterna verkar hjälpa iaf, har inte alls haft lika mkt sammandragningar idag. Men som jag skrev tidigare, mina händer har skakat. Läskigt.

I eftermiddags var vi ute en sväng. William var så söt, han ville gå upp mot dagiset hela tiden. Sen när vi skulle vända om hemmåt, blev han fly förbannad och la sig ner på marken haha.. Tur att han verkar tycka om dagis =)

Tror det är mer tänder på G oxå för lillherren. Stackarn. Redan 12 stycken, hur ska alla få plats? haha. Nej, men åtminstone en till hörntand är på G, sen får det gärna vara bra för ett tag. Vem vill se sitt barn ha ont? =(

Ska kika runt lite på Tradera, sen gå och knoppa.
Godnatt!

Lördag igen

Veckorna bara flyger iväg? Det är lixom Februari imorgon, tyckte nyss det var julafton!

Mina händer skakar så det är nästan så man funderar på att kedja fast dom, haha.. En av alla biverkningar av de där tabletterna jag ska käka nu.. En annan biverkning är hjärtklappning, men det har jag som tur är inte känt av än. Man kunde även få muskelryckningar, mysigt! Eller inte.. Nåja, så länge det håller sig med lite skakiga händer så gör det väl inte så mkt.

Ska ta och fixa lite i sovrummet nu medan Pontus och Willim är iväg en sväng. Då får man passa på. Sen ska ju lilleman sova, så då kan man ju inte hålla på och böka och stöka.

Så, dax att sätta fart!
Ha en trevlig lördag!


V. 35

Mamma
Troligtvis börjar det bli jobbigare och mer otympligt att gå nu. Vila så ofta du kan, försök att inte ta ut dig. Om du vill förbereda dig kan du redan nu köpa amnings-bh och kanske några bra amningskläder, det kan vara skönt att ha hemma. Hela din kropp är inställd på den kommande förlossningen. Livmodern tränar, du känner av det i form av förvärkar. Känn med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd

Barn
Huden på barnet börjar bli rosafärgad. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Pupillerna kan dras ihop och vidgas och de inre organen är färdiga, förutom lungorna, som behöver mogna ett tag till.


Sammandragningar och förlossningen

Idag fick vi åka upp till förlossningen igen! Har haft sammandragningar hela veckan. Ajajaj.
Igår bestämde vi oss för att vänta till vår ordinarie tid på måndag, men imorse hade jag så ont så vi åkte upp iaf.

Började som vanligt med CTG. Och idag fick jag ligga med tvilling-ctg:n, äntligen! Den har alltid varit upptagen när vi vart där. Så det var superskönt at bara få ligga en vända, stället för att ligga 20-30 min på varje sida. Nu registrerade dom bägga två samtidigt, supersmidigt =)
Iaf, min läkare kom in och sa att det var lite ojämt på min kurva (sammandragningar) Först sa han värkar, men det hade jag väl inte? Det hoppas jag inte, inte än haha..
Sen kollade han tappen, fick som svar att "den är lite kortare". Hmm... Men jag var inte öppen tack och lov =) Och Tv. 1 var inte riktigt fixerad än.

Sen tog vi Ultraljudet idag oxå, så slipper vi komma på måndag. Dom ligger bättre nu, 2:an har flyttat upp sig lite så dom ligger inte och trycker med huvudena på samma ställe nu, tack och lov. Men 1:an ligger låååångt ner, och det känns kan jag lova!
Bådas flöden var kanonbra idag! Då vart vi glada =) Och växer gör dom oxå, 1:an vägde strax över 2200g och 2:an vägde nästan 2000g.

Fick tabletter som ska stoppa upp mina sammandragningar och förvärkar, så ska äta dom 3 gånger om dagen ända till nästan besök, om 2 veckor. Då är jag i v. 36 och då stannar man inte upp gav. längre, utan då får dom komma när som helst. Men dom kan ju komma nu oxå, tabletterna stoppar inte upp de riktiga förlossningsvärkarna om dom skulle komma.
Så håll nu tummarna att dom iaf stannar till nästa besök =)

Trötter

Nu blir det alldeles strax sängen, det tar på krafterna att vara gravid =)
Gick förresten in i v. 35 idag, 35!! och min BM sa i förrgår att tvillinggraviditeter varar i genomsnitt till v. 36-37. Så nu är vi nervösa här hemma. Eller JAG. Pontus är kolugn inför alltihopa. Det är JAG som frågar hela tiden "kommer vi klara det här?" och så vidare. Och han lugnar och säger "klart vi gör det!". Han är ett otroligt stöd nu då jag får så många lustiga tankar om allting. Du är bäst älskling!

Och allt hade gått bra på dagis för William idag med. 1 timme och 20 min hade han sovit där, duktiga pojke! Men han hade vart lite dålig med maten, men det kommer =)

Nehe, ska sätta mig i soffan ett tag med älskling, sen sova.

Godnatt!


Jag blir så trött! (Varning för gnällinlägg)

Åh, vad jag längtar tills vi får eget hus.. Är så less på grannar just nu. Trodde det skulle bli bättre när vi flyttade hit med egen ingång, slippa allt jädra spring i trapphus m.m. Nej, då får man gannar som verkligen ÄLSKAR att smälla i ytterdörren. Så hårt att våra väggar skakar. Och när det smäller 10 ggr under loppet av 1 minut, då kokar jag. Kan inte föräldrar säga åt sina barn? Och det roliga är, att det är inte alltid det är barnen som smäller, nej nej de vuxna är lika duktiga de.
Och nu ha det börjat smällas runt 6.30 på mornarna. Ett under att inte William vaknar av det. Men den dagen kommer väl den oxå.
Undrar om man ska ta och köra samma medel kl 6 på lördag morgon? Hehe.. Då tar det väl hus i helvete.

Och jag är så less på att man aldrig kan få pengar i tid av folk som är skyldiga en. Att man ska behöva tjata, tjata och åter tjata.. Det är tröttsamt och otroligt irriterande!!

Ett riktigt gnällinlägg så här på morgonkvisten, men det är ju så skönt att nångång ibland få ut allt.

Hoppas ni andra har en bättre start på morgonen!

Det blev tomt!

Idag när William var på dagis passade vi på att städa ut vårat städskåp! Massa skit där inne, och vi tänkte att det kan ju faktiskt vara trevligt att få in damsugaren där!
Och herregud vad tomt det blev, haha... 3/4 delar av allt där inne kastade vi direkt, så ja, det blev tomt! Skönt att ha det gjort nu iaf =)

Vi var och handlade förut oxå, sjukt vad maten blivit dyr!! Tyckte inte vi handlade så mkt, och ändå gick det på 700 spänn?!?! Jävla rån!

Jaja, har lite torka på skrivfronten för tillfället, men vi lever och mår bra iaf =)

Ha en trevlig kväll!

Hos BM

Gokväll!

Allt såg bra ut hos BM idag som vanligt då =)
Hade lite lågt blodtryck bara, men det har jag väntat på. Med William var det lågt hela tiden.
Men bättre lågt än högt, för högt blodtryck kan ju innebära havandeskapsförgiftning. Och det vill vi inte ha =)

Grått och trist

Ja, så är det ute nu, usch och fy.

Inatt behagade William vakna vid 01. Men somnade om så fort han kom in till oss. Börjar bli en ovana det där hehe.. Men tror det är mer tänder. Nu på bara två dagar har 3 st hörntänder kommit upp, stackarn.. Kan inte vara skönt!

Idag ska jag och hjärtat passa på att röja lite här medan William är på dagis.
Sen i eftermiddag är det dax för nytt besök hos barnmorskan. Känns som man springer där och på UL hela tiden haha.. Men snart är det slut med det, inte långt kvar nu ju..

Jaja, nu ska jag gå ut i köket till mina prinsar och umgås lite.

Chokladmuffins med Marianne-kulor

Oj, vad goda dom blev =) Så då måste jag ju dela med mig av det smarriga receptet =P


5 dl mjöl
2 dl socker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
150 g smör
100 g ljus Marabou-choklad
1 påse Marianne-kulor


Blanda alla torra ingredienser.
Vispa ägget lätt och smält smöret.
Blanda smör, mjölk och ägg.
Rör ner det i de torra ingredienserna.
Hacka chokladen och rör ner det i smeten.
Häll i Marianne-kulorna och blanda ordentligt.
Häll i medelstora formar och grädda i ugnen i ca 15 min, 190 grader.

Muffins!

Håller på och bakar muffins nu!!
Om dom blir godkända så lägger jag ut receptet sen =P Men nog ska dom bli goda allt hehe.

Idag har vart en liten slappardag.
Åkte iväg och handla förut, och då handlade vi ritblock och kritor till William. Så nu har han ritat teckningar åt oss, till mormor och till morfar =) Duktiga pojke!

Sen har det bara vart lungt och skönt, tagit den värsta disken, sen har vi inte orkat mer haha. Man ska ha såna dagar oxå =)

Igår var lika lungt som i fredags, när William hade somnat kikade vi lite på film, sen blev det tidigt i säng. Skönt med en lugn helg!

Lite bilder från igår, när snön fortfarande fanns kvar!





Säg den lycka som varar länge

Godmorgon!

Igår morse var vi så glada här, det snöade som bara den!!
Så det var fort på med kläderna efter frukosten så fick William åka pulka och busa i snön. Nån timme efter vi kom in så började det regna, och har gjort ända fram till nu!! Det bara vräker ner, suck....

Nu hör jag Williams sköna stämma, får skriva mer sen!

Recept - Grahamsrutor

50g jäst
5dl vatten (37 grader)
25g rumstempererat smör
1 1/2tsk salt
2msk sirap eller honung (jag kör på ljus sirap)
250g Kesella mager
3dl grahamsmjöl
11-12dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
Tillsätt smör, salt, sirap/honung, kesella och det mesta av mjölet.
Arbeta degen.
Jäs under duk i 30-45 min.
Skjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna.
Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så den täcker plåten.
Skär i rutor.
Låt jäsa under duk i ca 20 min.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min, 225 gader.
Ta ut och lägg på galler.
Låt svalna under duk.


Nya vagnen =)



V. 34 !

Jaha, nu var man inne i v. 34 (33+2).
Endast 47 dagar kvar till BF.

Stog inget intressant på alla dessa gravid-sidor, så berättar lite allmänt hur jag mår.

Magen har vuxit med rekordfart nu senaste veckorna, och det känns!! Tungt i rygg och ont i fogar.
Det är knappt så jag kan ta på mig strumporna haha..
Känner mig uppsvälld som en j**la flodhäst och vill bara gå och gömma mig vissa dagar.

Flickorna ligger bägge två med rumporna UNDER mina revben, och det känns kan jag lova. När nån av dem får in en fullträff är man inte kaxig inte. 

Ja, det var lite iaf =) 

Brödbak!

Igår förmiddas bakade vi bröd, blev lika gott som sist =)

 
 

Seg dag

Ingen ork har jag i kroppen idag.. vill bara lägga mig ner och sova och vips så är det lördag. Var länge sen jag kände så här, kanske börjar graviditeten ta ut sin rätt?

Går ju försjutton in i v. 34 idag.. tiden bara flyger iväg. 6 veckro kvar till BF, och antagligen stannar dom ju inte inne så länge, så om en månad är dom väl kanske här? EN MÅNAD! Läskigt men kul!

Idag ska vi hämta vagnen oxå, blev inte i måndas, men idag så =)
Sen kanske det blri en fika med mamma, om hon har tid haha. Upptagen människa det där.

Nehe, ska lägga mig bredvid pojkarna i soffan nu.

Föräldramöte

Ikväll har vi vart på föräldramöte på dagis. Diskuterade lite ang. uppdelningen som kommer ske i höst, det blir nog bra!
Under tiden var mamma och pappa här och passade William, det hade han ingen emot =)

Förövrigt har dagen varit lugn lite plock och städ och så. Så har vi gjort lite viktiga ärenden.

Inskolningen fortsätter att gå bra! Idag fick Pontus bara lämna honom, sen gå därifrån. Hade gått kanon =) Våran duktiga stora pojke!

Hade förresten en jättelång mysstund med min underbara son nu ikväll innan han fick flaskan, han var så himla go! Pussades och kramades som aldrig förr. Det är verkligen underbart att vara mamma!

Nehe, ska kika runt lite nu innan det är dax för sängen!

Namn problem

Varför ska det vara så svårt att komma på namn till flickorna? Tycker de är mkt lättare med pojknamn.. Vi har ju iof ett av namnen klara, men det andra då?? Finns inget vi fastnat för ordentligt än.. Några förslag? =)

En snabbis

Nej nej, jag har inte fått åka in till förlossningen igen =)
Hade bara så fullt upp igår, sen när jag skulle skriva igår kväll, kom jag inte in på blogg.se. Morr.

Igår följde jag med Sandra på road trip. Vi åkte och hälsade på vår kära Lotta (shettisen vi hade som jag sen sålde till Sandra, som hon nu sålt). Hon står mellan Sthlm och Uppsala, så det var ju en bit. 
Har inte skrattat så mkt som vi gjorde i bilen på väldigt länge. Alla felkörningar och "fylle-svängar" haha... Ja, det måste ha sett kul ut. 

Sen när jag väl kom hem var det mys med mina pojkar hela kvällen, åh vad jag hade saknat dem! 

Nu är William med sin pappa uppe på dagis, jag får inte följa med längre haha. Dom vill att bara en ska följa med nu, eftersom vi ska börja gå ifrån och så, och eftersom jag numera får ont av att bara gå några 100m, så fick det bli Pontus "jobb". =)

Jaja, som sagt det får bli en snabbis idag, ska sätta fart och diska lite här så det ser någorlunda ut när mina älsklingar kommer hem igen. 

Ha en trevlig dag! 

4 timmar på förlossningen..

Gokväll!

En mindre rolig dag, fick vara nästan 4 timmar uppe på förlossningen, all jädra väntan suck..
Ringde dem imorse och rådfråga lite, eftersom jag hade ont i magen igår. Dom tyckte jag skulle komma in på kontroll, trots att jag hade tid på onsdag.

Pontus blev ju hemma med William, men som tur var kunde pappa följa med en stund. Så jäkla drygt att sitta där själv.
Fick börja med CTG, som visade några små små sammandragningar, men inget att oroa sig för sa dom.
När det var dax att flytta på dosan och lyssna på nr 2, kom Anki in! (en gammal väns mamma). Trodde inte hon jobbade kvar. Oj, vilka minnen vi pratade! Var jättekul att se henne. Och hon ojade sig över att jag skulle bli 3-barns mamma, i hennes ögon är jag fortfarande "barnet" hehe.

Senblev det en lång väntan i ett allrum, 1 1/2 timme fick jag sitta där. Pappa var tvungen att åka och jobba.
Sen var det dax för UL. Allt såg bara bra ut, dom växer och står i!! Tvilling 1 väger nu 1937g och Tvilling 2 vägen 1839g, så hon är snart ifatt =)
Och just ja, han skrattade till lite och sa "jag förstår varför du tycker det trycker så mkt neråt". Nu har tvilling 2 lagt sig med huvudet BAKOM 1:ans huvud, så de ligger på samma nivå och trycker. Ja, då förstår ni ju att det trycker på LIITE =)
Gjorde även ett VUL för att se livmodertappen. Det såg oxå bra ut, inget öppnande här inte =) Men han sa att normalstorlek på tappen är 5 cm, min var 4,1cm.. Men han skulle väl påpekat om det var nått tokigt =) Han sa iaf att allt var som det skulle.

Såå, sammanlagt nästan 4 timmar.. Nu är man trött!!
Ska snart gå in och mysa med hjärtat i soffan. Han hade skickat 5 sms när jag väl fick sätta på mobilen igen förut. Det sista var "nu börjar jag bli riktigt orolig, vart är du?". Sötnos! Trots att pappa ringde honom när han åkte och sa att jag blir kvar ett tag. Love you honey!

Man slutar aldrig förvånas!

Vaknade upp och såg att det är snö på backen! Ska det bli vinter igen, eller vad? Isåfall kan det ju snöa på ordentligt haha.. Jaja, det visar sig helt enkelt...

Inatt ville William komma in till oss redan vid 12.. Hoppas inte detta blir nån vana för honom =) Nog för att det är världens mysigaste att ligga och snusa sitt hjärta i nacken, men han sparkas och har sig när han sover så man blir tokig haha.. Plus att jag fortfarande inte får någon riktig ro när han ligger bredvid, är rädd att göra illa honom eftersom jag själv rör mig väldigt mkt i sömnen.

Dagis idag igen! Bestämde igår att han får gå dit iaf. Har ju inte haft feber på två dar, och han är ju pigg och äter som han ska. Så så allvarligt är det ju inte =) Och han älskar ju verkligen att vara där, skruttungen. Hade aldrig vågat hoppas på att det skulle gå så bra som det gör. Bara hoppas det fortsätter sen efter inskolningen oxå. Men det gör det nog =)

Nej ni, nu ska jag läsa klart tidningen och ta en skvätt kaffe till!

Lite bilder

Vår lilla sjukling imorse. Fast inte ser han sjuk ut inte =)







Imorgon!

Imorgon får vi hem nya vagnen!! Längtar så, får se vad William tycker om den. Den är ju gigantisk jämfört med hans vagn haha..

Det blir aldrig som man tänkt

Skrev ju igår att vi skulle röja här, haha, blev det så? Nej.
Så idag måste vi ta tag i det!

William vaknade vid 04 och var ledsen, så Pontus gick och hämtade in honom till vår säng. Då somnade han om som en stock vår prins. Är så mysigt att ha han mellan oss, kan ligga jättelänge och lyssna på hans söta små andetag. Och när han bufflar in sig nära en, då smälter mammahjärtat.
Han vaknade till vid 7, så jag klädde på mig för att gå upp och fixa hans morgonvälling, men när jag väl fått på mig kläderna (tar ju lite tid nu när man känner sig som en flodhäst haha), ja då har han och Pontus somnat om hihi. Så söta så. Så dom ligger fortfarande och snarkar så gott.

Vann förresten inte overallen igår, buden blev för höga så jag la mig. Får bli en ny likadan som vi har på tisdag istället, när barnbidraget kommer. En supersnygg och tålig overall för ett mkt bra pris, så det är ju kanon! Man vill ju inte lägga ner för mkt pengar på en dagisoverall heller.

Har förresten haft sammandragningar nu i några dagar.. Inte skönt kan jag lova, men får hoppas det inte är något på G ännu. Vissa får ju sammandragningar redan i v. 20 och sen går hela tiden ut. Så det är bara hoppas =)

Nehe, ska kika runt på lite bloggar, sen gå in och titta till älsklingarna. Dax att vakna snart =)

Julgransplundring!

Gokväll!

I eftermiddas var vi på julgransplundring hos mormor och morfar. Fick en god middag bestående av köttgryta och ris. Sen lite prat och dans runt granen, sen den årliga godispåsjakten =) Det är lustigt hur alla vuxna blir som tokiga, speciellt morbror haha.. Alla blir som barn och ska vara först nerför trappan. I år slapp jag hitta min påse sist, det gjorde bror min =) Så han var lite putt haha.. Bättre lycka nästa år =P

Kvällen har vart si så där. William har gnällt och gnällt, sen när Pontus tog tempen hade han lite feber. Stackarn. Det är väl nåra dagisbaciller.. Så han fick lite alvedon, men efter det blir han pigg och vägrade somna till kvällsvällingen. Tokunge! Men nu håller han på att knoppa in. Får hoppas han är bättre imorgon, vill ju inte att han ska va dålig ju =(

Nehe, nu ska jag sitta och vänta på att en auktion ska avslutas på Tradera som jag bjudit på. En ny overall till William, hans börjar bli lite liten. Och än är ju inte vintern slut.
Sen blir det mys i soffan med min älskling när William somnat.

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!

UL bilder!

Nudu, Therese, nu har jag tagit mig i kragen =)
Dock är dom tagna för två månader sen, har inga nyare. Men på onsdag ska jag be om lite färska =)


Lördag

Gomorron!

Så var det lördag, igen! Minns fölrut när man jobbade, åh vad man längtade tills lördagarna. Men nu, när man går hemma vecka ut och vecka in, så vad är det för speciellt med lördag? Haha.. Vi har ju helg hela veckan känns det som =)

Igår var vi på Ikea och handla upp resten av presentkortet , och hör och häpna - vi fick 1 krona kvar på kortet haha.. Det är ju nästan så man måste åka dit igen ;)
Det blev iaf inte så mkt för pengarna, en ställning och 6 lådor till tjejernas garderob. Det fanns ju bvara en klädstång där inne. Trådbackarna som vi skulle köpt till ställningen (stativet) har vart slut nu i 3 veckor, så vi dissa dom och satsa på transparenta lådor istället - och det vart mkt snyggare! Plus att då slipper dom pytte pytte små strumporna ramla ur hålen i trådbackarna =P
Jaja, nog tjatat om det.

Igår kväll åkte hjärtat iväg till en vän, sen hade det tydligen strulat sig med skjutsen så han kom inte hem förrän 02.30. Så det finns nog nån här som är lite trött idag haha.. Synd att han måste upp om cirkus en timme och åka och hämta vår lilla solstråle.

Vad händer idag då?
Idag är en stor röjjardag - suck och stön.. Har 2 kartonger som vi förvarade så länge i tjejernas garderob, som verkligen är fulla med skit - gamla räkningar, gamla klädkataloger, mobilladdare och fan vet hans moster. Så dom ska rensas! Det lär ju ta ett par timmar. Sen finns det massa mer som ska röjas här, usch vill inte tänka på det...

Jaja, nu ska jag fylla på kaffekoppen!
Hoppas ni får en trevlig dag!

V. 33 (32+2)

Oj jösses vad fort tiden går!!

Mamma

Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.
Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen.

Barnet
I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.


54 dagar kvar!


Fiskgratäng

Ikväll har mamma och pappa vart här på middag, blev supergod fiskgratäng och mos till det.
Annars har det vart ganska lungt idag. Pontus gick upp själv med William till dagis idag, jag hade så ont i ryggen. Allt hade gått bra, han hade ramlat en gång när han lekte, men blev snabbt glad igen =)

Sen åkte Pontus och farfar iväg och hissa upp bilen. Dom hittade inte felet, så dom ska kika igen nästa vecka. Kan va stötdämparna som spökar. Men då ska vi fan ha nya gratis, köpte ju nya i juli!! Inte sjutton ska dom gå sönder på ett halvår...

Nu ska jag gå in och kika om Pontus lyckats fått William att somna. Han har börjat krångla lite på kvällarna. Eller krångla och krängla, han somnar för sent helt enkelt.. Sen sover han till runt 8.30 på mornarna. Vilket inte kommer funka när inskolningen är lver, för då ska han va på dagis kl 8! Jaja, det löser sig nog =)

Ha en trevlig kväll!

Lungt och skönt

Här hemma är det fortfarande lungt och tyst =) Pojkarna sover så gott, men antar att det snart är dax för William att vakna. Han var lite hes igår, hoppas verkligen inte han håller på och bli sjuk nu. Men det slår väl till ordentligt nu när han börjar på dagis. Han har ju fortfarande aldrig haft feber. 

Idag ska vi inte vara på dagis förrän 9.45. Skönt med lite sovmorgon =) Igår gick det förresten bara bra. Jag och Pontus fick sitta i rummet bredvid i en soffa, men han brydde sig int ett dugg. Han var så upptagen med att titta på alla barnen haha. Gullungen.

Nehe, nu ska jag väcka Pontus, så jag får lite sällskap.
Ha en trevlig dag!

Inskolning!

Godmorgon!

Igår em var vi uppe på dagis på samtal. Gick igenom alla viktiga saker och så. William var inte alls lika blyg som sist vi var där, utan nu lekte han för fullt och var jätteintresserad av alla barnen. Han ville inte ens gå hem haha..

Idag är det första dagen på inskolningen, ska bli spännande. Så snart är det dax att väcka liten så han hinner morna sig och äta välling och frukost i lugn och ro.


Vårt hem


Vardagsrummet
Så småningom när ekonomin tillåter ska soffan, bordet , mattan och tv-bänken bytas ut.



Köket
Här ska nytt golv läggas så småningom..
Hatar köksluckorna, men inget vi tänker göra något åt eftersom det är hyres bara.


Fina diskmaskinen vi fick av mamma och pappa i julklapp =)

Ja det var allt för nu. Williams rum har jag ju redan visat. Datarummet kommer bilder när
det är helt klart där inne, och sovrummet får ni nog vänta med, haha. Vet inte hur vi ska göra med möbleringen
riktigt därinne, så just nu ser det inte allt för vackert ut.

Hos barnmorskan..

Så har man återigen vart hos barnmorskan!
Allt såg bara bra ut, mina värden var bra och magen växte på bra =)
Vi pratade lite förlossning, och hon berättade att eftersom allt ser bra ut, och om det fortsätter så här, så får jag inget bestämt datum, utan då väntar vi på att det ska sätta igång av sig själv. Så det var ju skönt att höra. Plus att eftersom båda två nu ligger med huvudena neråt, så blir det med största sannorlikhet vaginal förlossning. Skönt det oxå, eftersom jag är lite smått nervös inför snitt.

Ja, det var det det =)
Den 21:a är det dax för nytt UL, håll tummarna att båda växer som dom ska!

Lekparken!

Nu är vi precis hemkomna från lekparken. Åkte till Rothoff, den är ju mkt roligare än lekparken vi har här.
William tyckte det var roligt, som vanligt, och knata på för fulla muggar.
Japp, nu går han oavbrutet hehe. Så söt!
Han har ju gått stadigt ett par månader, men ville mest att man höll i honom, men igår kväll släppte det för honom och han for runt här hemma som bara den! Han ville inte sluta haha.

 
 
 
 
 

Nästan borta

Nu är nästan all snö borta här med.. lite tråkigt, men nu tycker jag det lika gärna kan bli vår =) Lite tidigt, men varför inte?

Idag vaknade jag redan halv 6.. kunde inte somna om, men nu börjar det kännas i ögonlocken.. Men nu är det ändå försent att somna om, så jag får helt enkelt hålla mig vaken.
Idag har vi inte så stora planer, ska tvätta lite och så.
Sen ska vi möta upp mamma vid Babyproffsen i eftermiddag. Ska titta på den där vagnen igen, det blir antagligen den! Likadan som William har, fast tvillingvagn då.
Skönt att vi inte har så mkt kvar att handla till småttingarna. Efter vagnen så är det bara täcke och kudde till sängen, lite mer kläder, och ett par mysiga filtar till vagnen. Tycker gott och väl att man kunde få barnbidrag redan som gravid! Det är ju inte gratis att köpa allt, och speciellt inte när det är två. Dubbelt upp, det känns i kassan haha..

Imorrn är det förresten dags för besök hos BM igen, känns som vi är där jämt? Sen på kvällen är det möte på dagiset, för på onsdag börjar ju inskolningen! Åh, vad nervös jag är. Det jag är mest orolig för är att han ska bli tokledsen sen när det väl är dax att lämna honom där själv. Och bara tanken på att någon annan ska ta hand om vårat barn är lite skrämmande.
För min del kunde William lika gärna stannat hemma nu när småttingarna kommer. Det är ju inte så att vi sätter honom på dagis för att dom kommer. Det är för hans skull, så han får träffa och leka med andra småbarn. Det behöver han. Han har ju bara Engla som han träffar "privat", och det händer ju tyvärr inte så ofta.
Jaja, det är tur han bara ska vara där 3 timmar om dagen, mer skulle inte mitt mammahjärta klara av =)

Oj, blev ett långt inlägg detta.
Ska ta och ladda kaffebryggarn nu, anar att Pontus kommer vakna upp strax.

Hoppas ni får en trevlig dag!

Glass i stora lass

Nu har vi precis ätit glass med fruktcoctail och chokladsås, yummie!
Ska ta och hoppa in i ett varmt bad nu sen ska vi se på film. Nån komedi med Eddie Murphy, får hoppas den är nått att ha!

Just ja, var en sväng på Tuna Park idag med pappa. Köpte lite extrakläder till William nu till dagis, kan ju behövas! Och några extra vantar, det är tydligen det som försvinner mest. Tur man har en bror som jobbar på dagis, så man har nån att rådfråga =)

Nej, badet väntar!

Attans

Vi skulle åkt till Ikea idag och köpt dom där hyllorna till garderoberna, men tittade på hemsidan och korgarna var slut på lager i v-ås. Morr. Då är det ju ingen mening med att åka.. Hoppas dom får in dom snart, så vi kan få ordning i alla garderober.

Pontus födelsedag blev iaf lyckad igår!
Skulle ha kommit in med kaffe på sängen och hans present på morgonen, men han var vaken med tuppen, och kom upp redan vid 6.30, haha.
Dagen började iaf med bak för hela slanten. Titta så gott det ser ut =)


Tre olika sorters muffins bakade vi, vanliga, med blåbär i och med marabou/vit choklad i.
Dom där chokladmuffinsarna var syndigt goda.
Så gjorde vi ju tårta såklart!

   
William tyckte det var jätteintressant när morsan böka runt i köket, haha.

Sen städade vi av lite fort, man är duktig på att grisa ner när man bakar haha.

   
William finklädd på sin pappas dag =)

Vid 15 kom min släkt (mamma, pappa, bror + Sara, mormor, morfar, Peter, Jenni och Engla).
Vi fikade och hade allmän trevligt. Pontus fick jättefina presenter.
Farmor och farfar kunde ju tyvärr inte komma, men dom firar honom en annan dag.

Sen följde William med sin mormor och morfar hem för att sova där. Han är en riktig lite mormorsgris det där. Åh, vad han älskar sin mormor! När hon är i rummet duger ingen annan, inte ens vi haha..

Vi plockade undan lite och så, sen runt 18-19 kom Pontus vänner. Vi hade riktigt trevligt faktiskt, satt och snackade och sen gjorde vi i ordning en tacopaj som var mkt uppskattad =)
Kan säga att jag verkligen ändrat uppfattning om en del personer efter igår kväll. Nu har man uppgåtts med dem på ett helt annat sätt. Nej, riktigt glad är jag att alla kom över igår faktiskt.
Dom sista stack runt 23, då stupade både jag och Pontus i säng, helt slut efter dagen haha..

Ska alldeles strax väcka honom (idag ska han bannemig få kaffe på sängen =P) så vi kan morna oss lite innan det är dax att hämta William.

Ha en trevlig dag!

Grattis hjärtat



Grattis min underbara älskling på din födelsedag! =)
Älskar dig!!

Ny TV

Gokväll!

Har inte hunnit blogga idag, det har vart full rulle hela dagen.
Dom har vart här och fixat klart resten som skulle göras här i lägenheten. Nu har vi ny köksblandare, eller ja överdelen iaf, bänken ovanför diskmaskinen sitter fast som den ska, nytt handtag till datarummet och spärren till Williams fönster har lagats. Skönt =) Dom bytte även ut fläkten ovanför spisen.

Sen i eftermiddas var vi och hämtade nya tvn! Skönt med en lite större i v-rummet. Och nu har vi ju då äntligen en tv i sovrummet igen. Vi hade ju sån otur förut, både v-rums tvn och sovrumstvn pajade samtidigt. Oflyt då eller vad?

Imorgon blir det full fart igen! Bak på förmiddan sen är det kalas för hela slanten. Min släkt kommer och firar hjärtat som fyller år.

Nehe, nu ska jag leta upp lite recept sen joina älskling i soffan framför en film.

Godnatt

Blev inget Ikea idag, vi hade fullt upp - som vanligt haha..
Dom var här idag och titta på diskbänken, imorgon kommer dom med en sån där fuktmätare, så får vi se om det blir till att riva upp hela bänken eller inte! Allt småfix som vi påpekade när vi flyttade in blir oxå fixat imorgon, skönt! Behöver jag säga att det var 2 nya killar som var ute idag, inte sölpellen som var här när vi flyttade in. Hehe.

Vi har även vart på fika hos farmor och farfar idag, äntligen fick jag min semla!!
Och efter samtalet vi hade kändes det som en sten föll från våra axlar. Hur ska vi nånsin kunna tacka er tillräckligt för det här, farmor och farfar? Det ni gjorde för oss idag värmer våra hjärtan och vi är er evigt tacksamma!

Nehe, nu är det godnatt och hej. Älskling ligger och väntar på mig i sängen!

Kul att vi får sitta i skiten för andras misstag.. Åh, blir så förbannad!

Ikea?

Det är inte sant! Att nått litet som ett glas Samarin kunde få stopp på min halsbränna under en hel natt! Förvisso vaknade jag upp som jag brukar runt 2-2.30, men INGEN halsbränna!! Lovely. Varför testade jag inte tidigare??

Idag hoppas vi på att dom där sega fastighetsskötarna kommer hit och tittar på vår läcka. Dom skulle komma i veckan "om dom hann". ?? Hur kan man inte ta en läcka på allvar? Jaja, det är ju dom som får stå för ifall hela köket måste rivas upp så.
Sen är det ju tusen andra småsaker som vi sa till om när vi flyttade in, som fortfarande inte är fixat? Över 7 månader har gått.. Sega? Ja!
Och så ska vi fråga dom ang. garderoberna, hur vi ska göra. Om dom inte fixar det, blir det nog en sväng till Ikea.

Mer kaffe nu, sen lite blogg- och forumsläsande =)

UL

Åh vad glada vi är nu!!
Tvilling två hade vuxit på sig och flödet i navelsträngen var mycket bättre! Så idag var det inget tal om tidigare förlossning inte. Underbar känsla!
Tvilling 1 vägde mellan 16-1700g och 2:an ca 1450g. Tvilling två har ju hoppat ner en kurva sen sist då hon inte växte, men följer nu sin nya kurva bra. Tvilling ett lgger på "standard" kurvan och har gjort hela tiden. Snacka om att vi är glada nu!

Ny mobil tack!

Ännu en mobil håller på att paja, vad gör jag med dem?? Ja det kan man undra.
Vill ha min kära w660i, men den har slutat sålts i affär. Den finns ju på tradera, men jag vill ju ha en ny... Jaja, nog tjatat om det.

Inatt har jag sovit riktigt dåligt, har kommit på att det antagligen är pga. halsbrännan jag vaknar så ofta.. Måste prata med läkaren idag om det. Om vad jag får ta. Samarin lär väl inte hjälpa?

UL idag oxå, får hoppas vi slipper va där i nästan 3 timmar som vi brukar, det tar på krafterna. Men nu har vi tid tidigare än vi brukar, så kanske får vi även komma in direkt idag? Annars brukar vi få vänta minst 30 min.. Drygt!

Ska kika igenom lite bloggar nu, sen gå in och krypa upp hos älsklingen i soffan, han vaknade innan mig idag! Kors i taket hehe.

Det rinner en tår..

Försöker att inte tänka på det så mkt, men ibland kommer bara tårarna störtandes.. Saknar dig nått så enormt Lucky. Även fast du inte var hos mig det sista året, så var du min i 5 år. En del av mitt hjärta kommer alltid tillhöra dig, bara dig.

1 år sedan



För ett år sedan döptes William.
Helt sjukt vad fort tiden går!!

Godmorgon Sverige

Idag är det inte lika kallt, ca 6-7 minus. igår var det nästan 20 minus när man vaknade brrrr. Lite väl häftigt för min smak.

Inatt har William tack och lov inte vaknat, han hade nog en mardröm igår. Hemskt när dom vaknar så där och är jätteledsna. Då gör det ont i mammahjärtat kan jag lova.

Idag händer nog inte så mkt, plocka lite här hemma som vanligt haha. Gör man något annat? Gå ut med William i snön, igår var det alldeles för kallt att va ute nån längre stund. Kanske blir det lite pulka!

Ska försöka fixa någon lösning på våra garderobsproblem oxå. Imorgon ska jag prata med hyresvärden, se om dom kan fixa lite hyllor och så. Känns dumt att köpa själv om dom nu kan fixa det.

Jaha, har inte så mkt mer intressant att skriva för tillfället, återkommer senare!


Williams läckra badfrisyr =P

Flickornas kläder

Kläderna vi beställt åt töserna!




Storlek 50 på allt utan bodysarna med kaninerna på som blev 56.
Pytte pytte ju =)

Semlor

Alla skriver om semlor hela tiden, överallt! Så nu är jag ruskigt sugen på en.
Kanske blir det att baka egna till Pontus kalas på lördag? Det skulle ju va gott =)

Natten har vart jobbig. William vaknade strax efter 01, och ville inte somna om förrän 03.15. Både jag och Pontus försökte, men han vägrade. Men så tillslut, efter att vi gett honom ytterligare en flaska, lagt honom i sin säng och vi båda satt inne i soffan i hans rum, då kunde han somna. Så idag är man lite sliten.

Fick hem ett av paketen jag beställt oxå. Men kläder till småttingarna. Sen ska jag hämta det andra efter kl 17 idag. Så bilder kommer sen =) Tur att båda redan var betalda och klara, annars skulle det blivit jobbigt. Så här efter jul är verkligen ekonomin i botten. Blä!

Ska fortsätta med resten av tvätten nu, sen ska alla julgardiner ner och nya fräscha upp. Skönt att få städa bort julen, även fast man kommer sakna julgranen litegrann =)

Har ni städat bort julen än?

Garderobproblem

Kan någon förklara för mig hur man kan ha 10 st garderober i en lägenhet, och hyresvärden bara stoppar in hyllor i 2 av dem?? I de andra är det bara klädstång högst upp. När vi flyttade in tänkte vi, oj vad bra med så mkt garderober, och spec. nu när vi ska bli 5. Sen ska man ju få plats med sängkläder, gardiner och handdukar och så. Men hur då? Hänga allt på klädstången? Gah..

Godmorgon förresten.
Vaknade till runt 6 av att William lät från sitt rum, antagligen en liten mardröm. Men han somnade om lika fort, och det kunde ju såklart inte jag göra.. Så nu sitter man här.
Idag står tvätt på schemat, tvätthögen är enorm. Sen ska vi på lunch hos mor och far, skönt att slippa laga mat själv =)
Försöker få iväg soffan som bosatt sig i Williams rum oxå, så vi kan få in hans barnbord plus stolar som vi tänkte köpa. Han älskar att rita, så en liten rithörna skulle vara perfekt =)

Ska ta mig lite kaffe nu innan det kallnar, ha en bra dag!

Äntligen vinter

Imorse vaknade jag upp och såg att det snöade som bara den ute! Helt underbart. Fortsatte fram till tidig eftermiddag, så minst en dm har det iaf kommit.
Ponuts åkte iväg och åkte lite skridskor, sen åkte vi till Vilsta backen för att åka pulka. Men det var sååå mkt folk i backen, så vi nöjde oss med att åka lite hemma. William var lika glad över det =) Han verkligen älskar att åka pulka, gullungen.

Sen var det hem och äta lunch, idag blev det raggmunk, fläsk och lingonsylt. Love it! Skulle kunna äta det 24/7. Eller nja, då skulle jag nog tröttna på det, hehe.

Sen kom Williams farbror Milton på besök! Det blev en trevlig eftermiddag med kortspel, äppelpaj och så.

Nu håller William äntligen på att somna, han sömntider har verkligen rubbats nu efter jul och nyår. Får hoppas dom "hittar tillbaks" snart.

Nehe om man skulle gå och ta sig ett glas mjölk. Är så grymt sugen på o'boy, men den är slut =(


Sleep baby, sleep

Gaah, William vägrar sova. Lustigt, eftersom han bara sov middag på 15 min! Brukar ligga minst 1 1/2 timme. Och inte är han övertrött heller.
Ska nog sätta på en av filmerna jag fick i julklapp nu, om Pontus pallar se den. Sen kanske han skulle iväg, det visar sig. Svårt att fixa skjuts och så när man bor ute på vischan.

Imorgon ska vi antagligen till backen om det är fint väder, så William får åka lite pulka =) Snökanonerna har stått på i flera dagar nu, så det är maaaassa snö =) Mysigt!

Nej film var det!
Ha en trevlig fredagkväll!

Williams rum!


 

Kallt

Nästan 11 minusgrader imorse när vi klev upp, brrr. Ute alltså =) Varför kan det inte komma mer snö på detta så det verkigen blir en vinter?
Idag ska vi inte göra så mkt. Förhoppningsvis kommer min morbror ut och kikar ang. diskmaskinen. Vad som behöver inhandlas och så. Skönt att man har kunnigt folk i släkten =)

Igår var mamma och pappa här på nyårsmiddag. Vi invigde våra nya plankor som vi fick av mormor och morfar i julklapp. Så det blev alltså plankstek! Mycket lyckat blev det. Och sen efterätt på det, glass med fruktcoctail och cola/choklad-sås. Man var ganska mätt i magen efteråt, haha.

Lite bilder på vår prins från gårdagen.

    
    


Sen ville han kika i leksakskatalogen, på sitt sätt haha.




1 januari 2009



Så var det 2009 nu då! Inte klokt ju. Hoppas detta år blir ett kanonår, både för oss och för er =)

Igår blev det en lugt nyårsafton. Jag och hjärtat åt gott, William missade finmiddan han ville vila då =)
Sen umgicks vi och hade allmänt trevligt. Åkte iväg runt 8 och smällde lite smällare och så, eller Pontus gjorde. Jag och William satt i bilen.
Vid 12-slaget åkte Pontus ner till åkern och smällde av sina raketer, jag fick gott stå och titta i fönstret. Trodde William skulle vakna av alla smällar (det smällde inte lite här ute på landet), men han sov som tur var.
När allt hade lugnat ner sig och vi tittat till William, kunde vi gå och sova.
Som sagt, en lugn och skönt nyårsafton. Varför ska man hålla på och festa hela tiden? Tycker nyår är lite väl överskattat.

Hoppas erat nyår oxå var bra!

RSS 2.0