Julkalender hos Småtting.se!

Hörrni, ta och klicka er in på Småtting.se och klicka på
Julkalender-ikonen!
Fr.o.m. imorgon, 30/11, startar deras julkalender!
Varje dag kl 21.00 är det lucköppning (erbjudanden). Nytt erbjudande varje dag alltså!

Glöm inte, om ni shoppar loss hos dom, nämn gärna att ni hittade dit via min blogg =)


Nu har vi jul här i vårt hus

Gokväll!
Ett par dagar sen, tiden har bara runnit mig ur handen.. Har jobbat som en dåre, idag fick jag jobba 10 timmar, phu.. Men det är klart man ställer upp när folk är sjuka. Det hoppas jag jag får igen nån gång ifall jag blir sjuk =)

Lite julpynt kom upp igår iaf...


Köket då givetvis


En stjärna fick pryda vardagsrumsfönstret


Och en stjärna i Williams rum


Blixten McQueen pryder ena väggen i Williams rum,
behöver jag säga att han älskar det? =)

Fick upp en adventsljusstake i flickornas rum oxå, men dom hade somnat så klart när jag gick runt och fota. Så det får ni leva utan =)
Nu ikväll ska ljusstaken rotas fram, så vi kan tända ljus till frukosten imorgon.

Måste skryta lite oxå, gjorde en grymt god kebabgryta igår till middag, den gick fetinghem både hos Pontus och William =)



Lite text då? Har som sagt jobbat en hel del. Även imorrn.
Nu sitter jag och zappar runt på tvn, försöker ta mig ork till att ta tag i strykhögen som står och väntar på mig haha.. Pontus är hos sin bror och dricker lite öööl, så det är så lungt här =) Barnen sover som grisar, och det gör väl jag oxå snart antar jag.

Avslutar inlägget med en bild på stackars Linnéas fläskläpp hon fick här om dagen.


9 månader



Grattis Isabelle och Linnéa på eran 9 månaders dag =)

Dagen till ära ramlade Linnéa när hon stog och hängde vid vardagsrumsbordet, och spräckte upp läppen. Så nu är vackra hon en stor fläskläpp, lilla gumman. Tur vi har en lugn flicka (Isabelle) iaf, henne är det lite förstånd i =P


LYCKA


Pratade nyss med William i telefon, han och hans far är på väg till affären.
Iaf, han är så go. "Älskar dig mamma, puss puss". Att höra dom orden från
honom gör mig så lycklig.
Visst är det kul när dom är små (som flickorna) men när dom kommer upp i Williams
ålder och verkligen kan prata för sig själv, det är nått speciellt.
Att höra dom orden "älskar dig mamma", värmer så mycket.

Mamma älskar dig med William!
Självklart älskar jag er Isabelle och Linnéa oxå =)


Jobb och shopping - stress stress stress

Oj, vad mycket det har vart idag..
Började dagen med att försova mig. Mina väckarkloc´kor (Isabelle och Linnéa) brukar alltid vakna till mellan 6-6.30 för mat, och då knatar jag upp. Men icke idag. För ovanlighetens skull sov dom hela natten och jag vaknade fem över 7 och dom sov fortfarande. Jag hade tänka börjat jobba kl 7.. Så det var bara masa sig upp och kasta i sig kaffe, dra upp Pontus och sen sticka iväg.
Var klar strax efter 13, hem fort och dricka kaffe, duscha och pussa på mina älskade barn, sen kom mamma och pappa och var barnvakt. Jag och hjärtat styrde bilen mot Västerås city. Första stopp var Ikea. Det enda vi fick med oss från inköpslistan jag skrev igår, var Williams aktivitetsleksak, minikastrullerna och mugg,tallrik& hakklapp till flickorna, resten var slut haha.. Så kan det gå. Fast den där dörrkedjan glömde vi. Typiskt. Men vi fick hem lite annat smått och gott ändå, massa värmeljus och blockljus, en lykta, julgranskulor och julservetter. Ja, det var nog allt. Nej just ja, en matstol till oxå. =)
Vi hoppade in en sväng på ToysRus, köpte en varsin julklapp till barnen. Sen vidare mot Nisses och Biltema. Ja, ni kan ju gissa vem av oss som gick in vart =). På nisses hittad jag den där efterlängtade hjärtljusstaken, köpte även en till mamma. Blev även en julgransmatta, och några julklappar. Hohojaja, vad det kan dra iväg ibland. Stressa hem sen för vi var borta längre än vad vi hade räknat med, för att efter en halvtimme hemma komma på att vi hade glömt köpa blöjor till William. Så nu har jag vart i affärn oxå.
Ja, det var vår stressiga dag det haha....

Nu ska jag varva ner lite och slå in lite julklappar.
Hoppas ni får en trevlig kväll!

JUBILEUM - Småtting.se firar 2 år!



Köp 1 plagg så får du 20% på din beställning. Kod: FEST20
Köp 2 plagg och få 25% på din beställning. Kod: KALAS25
Köp 3 plagg eller fler och få 30% på din beställning. Kod: JUBILEUM30

Koderna gäller på kläder till ordinarie pris. Tyvärr känner inte koderna av om det redan är rea på kläderna så önskar du även beställa från rean så ber vi dig lägga en separat beställning. Vi korrigerar i detta fall frakten i efterhand.

Vi firar från om med NU till och med söndagen den 29 november. 

OBS! Om du beställer från Småtting, ange gärna att du kom dit via min blogg =)


Inköpslista

Bl.a. detta ska inhandlas på Ikea imorgon. Och sen hittar vi säkert lite annat smått och gott =)



Städning och shopping

Har vart ute en sväng i gamla lägenheten med mamma och städat. Eller ja, vi kom inte så långt. Vi kom på att vi bl.a. glömde pall, fönsterputs och en hink, så det ända vi gjorde var att skura badkaret, sen åkte vi till Tuna park haha.. Så kan det gå.
Dom reade ut mycket på Name it, halva priset, för dom ska byta ägare. Så jag fyndade lite julklappar till tjejerna =) Så fynda jag kaffe på coopen oxå, 3 för 49, inte illa!

Ja det är vad som hänt hittils idag. Pontus åkte precis för att hämta William på dagis, jag sitter och tittar på flickorna som härjar på golvet. Linnéa ställer sig mot ALLT nu, på gott och ont. Hon ska klättra upp i gåstolen själv och ja, det slutar ju inte alltid bra. Isabelle har fått upp farten vad gäller krypningen, och hon börjar smått att ställa sig på knä mot babysitters och tvbänken. Hon hakar sakta men säkert på sin lillasyster =) Dom har börjat "prata" så mycket nu oxå. "ma-ma-maaa-ma och ba-baaa-baaa bl.a. Blåsa bubblor och sånt där är oxå väldigt kul tycker dom och skrattar högt åt varann, tossorna.

Nehe, kaffe tack!

Aloe Vera party

Ikväll har jag vart på Aloe Vera "party" hos Catta. Tog cykeln dit, fi fan vad kallt det var! Nåväl.. Köpte på mig 2 saker iaf. En lotion som jag hoppashoppashoppas ska bita på Williams torrutslag han får så här på hösten/vintern. Ingen annan salva har hjälpt, inte ens kortisonsalvor. Så blev det ett lypsyl till hjärtat, han är ju typ beroende av dom.

Ska strax gå och knoppa, ögonen börjar gå i kors. Men först ska jag kika runt lite på blocket efter lite saker vi är i behov av. Får väl hoppas man hittar nått =)

Hoppas ni haft en bra dag!?
Må väl!


Hard work work

Nu är man hemkommer från jobbet! Pontus är och hämtar William från dagis, dom borde komma vilken sekund som helst =)

Japp, nu kom dom. Får skriva mer sen!

Jävla pissväder

Hur länge ska det här fortsätta?? Det regnar, regnar, regnar... Och blåser.. Det är snart december, så nu vill vi gärna ha lite snö här. Det har inte vart många soldagar denna höst, suck och stön..
Ja det vart lite gnäll nu så här på morgonen, men kan man bli mer än deprimerad av det här vädret?

Ska snart gå in och väcka William och se om han har någon feber. Tror mer på att det var efter allt bus igår, för han har inte vart varm inatt. Så då kan nog lillfisen gå till dagis iaf. Han blir ju helt förkrossad om han inte får det. Haha. Skönt att han trivs så bra på dagis.

Jag mår oxå bra idag. Mådde ju inte helt hundra igår, men det var som bortblåst igår när vi skulle lägga oss. Tack och lov. Som sagt, jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu. Kommer jobba som en dåre denna vecka, så är det ju slutstädning av gamla lägenheten som måste fixas. På tal om jobb, det ska bli spännande att öppna min lönespec idag, om den kommer. Hoppas jag blir förvånad denna månad oxå! =)

Ha en toppendag!

IKEA

I veckan (troligtvis på torsdag) åker jag, mamma och William bus till Ikea och shoppar lite. Blir lite julklappar och julpynt till hemmet! Finns mycket mer jag med skulle vilja ha därifrån, men det får allt vänta till efter jul =)

Ska strax gå och sova, känner mig helt slut i kroppen idag. Kan vara efter allt slit med att städa köket i gamla lägenheten? haha.. Ja vem vet. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk bara, har inte riktigt tid med det =) William hade feber ikväll, 39 grader.. Men den gick snabbt ner efter alvedon och sen var han skitpigg och skulle INTE sova. Så undrar sa flundra om det var feber, eller om han var lite varm efter allt bus och stök, + att han hade en tjocktröja på sig. Kanske var vi lite snabba med alvedonen, men men. Det visar sig imorgon om febern sitter i då.

Ha en fin kväll!

En vecka kvar..

Godmorgon!

Blev en tideig morgon idag, kl 6 gick jag upp. Var väl för man gick och la sig tidigt igår. Nu har Isabelle och Linnéa vaknat, så dom är bytta på och ligger just nu och slår alla sina leksaker i golvet. Morgonlugn, vad är det?

Om en vecka är det första advent. Inte klokt vad tiden går fort! Är fortfarande på jakt efter en specifik adventsljusstake, hittar den inte någonstans. Eller jo, hittade en igår på nätet, men kommer aldrig hinna få hem den innan nästa söndag, suck.. Så det blir väl till att leta nytt.

Idag ska jag ut till gamla lägenheten och börja städa, har dragit på det så länge men nu måste det bli gjort. Jobbar hela veckan förrutom på tisdag, så det är idag och tisdag som gäller. Men det ska bli skönt när det är klart, sluta fundera på det. =) Då kan vi ta tag i att börja fixa iordning hemmet här. Ska leta efter en köpmandisk som ska bli ommålad och pryda ena väggen i vardagsrummet. Men dom verkar vara populära, dom försvinner i samma veva dom kommer upp på blocket, suck... Men skam den som ger sig!

Ang. biverkningar och så där av vaccinetionen så har vi haft tur tror jag. Flickorna märkte inte av någonting, dom verkade inte ens ha ont för inte ett enda gnäll kom från dom. Jag har haft ytterst lite ont i armen, känts som träningsvärk, och Pontus hade bara lite ont i torsdags kväll.. Och William hade ju lite mer ont i armen, men det höll bara i sig en halvtimme. Jag som var så orolig för biverkningarna =) Var helt inställt på att flickorna skulle få hög feber och vi skulle ha såååå ont i armen som alla snackar om. Bullshit =)

Nej ni, nu vankas det mer kaffe, sen har jag en stooor strykhög att ta hand om innan William kommer upp.





Jag skyller på solen!

Japp, därför har jag inte uppdaterat idag =) Fast dagen började med jobb, skönt att aktivera sig lite. Sen vart det en utedag, vi var i lekparken och busade. Hittar inte batteriladdaren till kameran, så har inte kunnat ta kort på flera dagar nu. Det känns lite, surt! Får väl ta och köpa ett paket vanliga batterier imorgon..

Nu sitter jag och väntar på att sista maskinen med tvätt (för dagen) ska bli klar så den kan hängas in i torkskåpet. Ska passa på att börja bada flickorna nu oxå, Pontus och William åkte till affärn en sväng. Skulle handla lite gott till ikväll =)

Nehe, som sagt, tvätt och bad!

Ha en underbar lördagkväll!

25% rabatt på bl.a. IdaT & Plastisock



Psst, fynda hos Småtting i helgen!
Nu har deras helgerbjudande startat, med
25% rabatt på utvalda kläder, bl.a. IdaT och Plastisock!
Klicka på bilden ovan, och klicka er in på "Helgerbjudande"!


Utvecklingssamtal

Godmorgon!
Inatt har vi klarat oss från biverkningar! Jag har lite ont i armen bara, känns som jag fått en rejäl smäll av nån, värre än så är det inte. Flickorna har inte visat några tendenser på ömhet ens, har klämt och känt där sprutan togs, men ingen reaktion. Skönt!

Det var tur att jag inte kände av det mer, för idag är det jobb på schemat. Har en butik nu vid 9, sen inte förrän i eftermiddag. Så emellan det blir det att handla hem lite mat och så där. Så ska vi hämta ut paketet som kommit från Jotex! Lite julgardiner, och även gardiner och lite plock till flickornas rum. =)

Igår kväll var jag på utvecklingssamtal på Williams dagis. Vår kille är såå duktig =) Fick höra att han är alla fröknars gullegris, och att han alltid är så himla glad. Det värmer i mammahjärtat =) Hon visade massa pyssel dom hade hållt på med, bl.a. skulle dom klippa efter olika mönster, och rita efter linjer. Han hade vart så duktig! Och, han blir nog vänsterhänt! Precis som mor sin. =) Fick oxå höra att hans tal är något utöver det vanliga för en 2-åring, han har ett väldigt stort ordförråd och pratar tydligt och klart. Kul att höra! Här om dagen räknade han högt till 10, utan hjälp, hur normalt är det lixom för en 2-åring? =) Ja, det blev lite skryt där hehe..

Nu ska jag pussas lite med Linnéa som ligger och myser framför tvn.
Hoppas ni får en fin fredag!


Mamma och pappa är så STOLTA över dig hjärtat!


Tävlar om ett presentkort från Kalasbolaget

"Jag vill vinna ett presentkort värt 350kr från Kalasbolaget hos Tant Ulrika"

Tävlingen avslutas den 26/11 kl 20.00


Tävlar om ett hemligt Zizoopaket!

"Jag vill vinna ett hemligt Zizoopaket, värde 500kr från RebuzKidz hos Tant Ulrika"

Tävlingen avslutas den 24/11 kl 20.00


Tävlar om presentkort hos Saker&Sockor

 

 

"Jag vill vara med i utlottningen om 2 presentkort från Saker&Sockor hos Tant Ulrika!"

Tävlingen avslutas den 9/12 kl 20.00

Nu är sprutorna tagna



Så, nu är det gjort!
Tror de flesta vaccinerade sig i förrgår och igår, för det gick riktigt fort för oss.
Vi var där vid 15.45. 16.15 så var dels Isabelle och Linnéa, men även jag och Pontus vaccinerade.
Än så länge har vi inte biverkningar. Inte en enda känning faktiskt. Flickorna ligger och busar så glatt på golvet så dom kan inte heller känna av speciellt mycket just nu.
Men när William tog sin spruta, tog det 8 timmar innan han fick ont i armen, så vi får väl se! Det blir väl en helvetes natt då =)
William sover iaf hos mormor och morfar inatt, om nu flickorna får feber och ont.

Nu ska jag fixa till nån mat åt mig och hjärtat, sen är det dax att lägga flickorna för natten!


Vaccination på schemat

Godmorgon!

Inatt sov flickorna hela natten! Det var länge sen, så det var grymt skönt att äntligen få känna sig någorlunda utvilad. 19.30-6.30, sömntutor =)

Jaha, idag står vaccinationen av Isabelle och Linnéa på schemat, kan inte hjälpa att jag ändå är lite nojjig. Är det rätt val? Men det känns som det.. Om vi skulle strunta i det och dom skulle blir riktigt sjuka i grissjukan, då skulle vi ångrat oss, det vet jag. Det kan ju bli hemska följder med lunginflammation som följd av influensan.. Nej, det känns som rätt val, även fast (som jag skrev) jag fortfarande är lite nojjig..

Pontus är och lämnar William bu spå dagis nu, sen skulle han upp och ta en kaffe hos sin mormor. Jag ska påbörja strykningen av hela veckans tvätt = inte kul för fem öre. Men det måste ju göras, och ju längre jag drar på det desto mer stryktvätt blir det ju, haha..

Nehe, först lite kaffe, så ska jag titta runt lite på nätet efter en ljusstake jag vill ha till köket. Första advent om 1 1/2 vecka!

Ha en toppendag!



Sugen..

Är så in i bomben godissugen.. Haha... Så kan det gå. Pontus och William är en sväng hos hans pappa. Får nog ringa och be dom köpa med sig en påse hem =)

Efter lunch och alla måsten så tog jag och William bussen in till stan. Mötte upp mamma så knallade vi runt lite och kikade. Mamma köpte lite saker till barnens kalendrar. Jag passade på att handla hem lite mat oxå, det började sina i kylen.
När vi kom hem (snälla pappa skjutsade hem oss, orkade inte ta bussen när alla skolbarn ska hem osv, haha) åt vi middag och nu är som sagt pojkarna iväg. Flickorna sover en liten powernap, ska strax ta och väcka dom. Men först ska jag hänga tvätt.

Hoppas ni får en trevlig kväll!


REA hos Småtting





Passa på att kika in hos Småtting.se!
Just nu har de rea på utvalda kläder, bl.a. dessa här ovanför!
Kika in på deras hemsida (klicka på bilden här ovan så kommer ni dit)
och se resten av sortimentet!


I valet och kvalet

Vi vet fortfarande inte om vi ska vaccinera flickorna eller ej.. Men det lutar nog åt att vi gör det. Hoppas på att få tag i vår läkare på barnkliniken idag och rådfråga lite.

Idag är det jobb igen, fast bara en butik. Efter det blir det storstädning här hemma. Känns som att det behövs. Sen har jag lovat William bus att vi ska åka buss oxå =) Så det blir ett besök hos mamma och pappa.
Imorgon kväll är det utvecklingssamtal på dagis, så då kommer mamma och pappa ut hit och passar barnen så länge. Ska bli spännande att få veta om William sköter sig eller ej ;) Nog för att jag tror att han gör det, men ändå, haha..

Nej ni, nu ska jag ta mig lite kaffe och titta på Bompa med William.

Grått och trist

Idag igen! När hade den där solen planerat att titta fram?? Den efterlyses något enormt här iaf...

William ligger i soffan med sin välling och tittar på Bompa, ska snart ta och klä på honom och bege oss till dagis. Sen är det jobb för mig. Blir mycket jobb nu denna vecka och nästa, skönt det! Då kanske det blir lite julklappar iaf =) Så ska ju Pontus jobba så fort snön kommer, lovely!

Efter jobb blir det lite småpyssel här hemma. Tvätt och så. Ska leta efter en ny säng åt mig och hjärtat oxå. Har 2 favoriter vi tittat på extra mycket, får se om det blir nån av dom!

Nehe, nu måste jag sätta fart.
Ha en fin dag i höstrusket!

Kallelse till vaccination

Gokväll!

Nu har Isabelle och Linnéa fått kallelse till vaccination.. Vi är kluvna till hur vi ska göra. Hur vet vi t.ex. om dom är allergiska mot ägg eller ej?
Om det finns några som har barn under 1 år som läser min blogg, hur ska ni göra? Vaccinera eller ej?

Det startar imorgon, så vi får bannemig ta och bestämma oss snarast.. Gaah!

Sammarbete med Småtting.se

Jag har inlett ett sammarbete med Småtting.
Så då och då kommer det dyka upp lite inlägg om dem och deras kläder, och kanske även i framtiden lite skojiga tävlingar hos dem!

Företaget drivs av Helena och hennes man Johan, och deras målsättning är bra personlig service samt snabb leverans.
Just nu har de märken som bl.a. Plastisock, Nanoou, Moonkids, MALA, Katvig och IdaT!
Kika in i webbutiken och titta på alla underbara kläder!

(Klicka på bildlänken högst upp i vänstermenyn, så kommer du direkt till butiken)


Uppe med tuppen

Idag behagade jag vakna kvart i 6? Pigg som en mört och kunde inte somna om. Så det lär ju va nån som kommer vara trött ikväll, haha..
Var nyss inne och skickade upp hjärtat oxå, eftersom målaren kommer snart. Nu är det vårat blivande sovrum som ska tapetseras. Dom var här i fredag och spacklade, skitdåligt gjort. Dom hade struntat att kapa av alla pluggar som satt i väggarna och har inte spacklat över alla hål runt fönstret. Det ska dom få höra. Slarvjobb, kallar jag det. Men det blir väl så när man bara är här i 10 min? Så tar dom väl betalt för en halvdag. Nåja..

Flickorna är lite smårossliga. Snoriga fortfarande (har vart i över 2 veckor nu till och från..) och hostar ibland. Men ingen ihållande hosta som tur är, och ingen har haft feber. Så förhoppningsvis är det bara en långdragen förkylning. Williams hosta är iaf över, skönt det. Kom och tänka på att vi har kommit väldigt lindrigt undan med just feber på våra barn. William har bara haft det en gång, när han precis hade börjat på dagis. Och den var aldrig över 40 grader. Isabelle fick feber i 2 dagar när hon var 1 månad, och Linnéa när hon var 2 månader. Sen har det bara vart småförkylningar. Det tackar jag Gud för. Det är jobbigt att se sitt barn sjuk!

Idag ska jag pyssla lite här hemma hade jag tänkt. Organisera lite i garderoberna, det kan behövas. Rensa ut lite urvuxna kläder i Williams garderob. Så är det som vanligt, tvätt, tvätt, tvätt haha.. Det kommer man aldrig ifrån.

I morgon ska jag banne mig ta mig i kragen och åka ut och börja städa i gamla lägenheten. Det börjar bli ont om tid.

Vad ska ni göra en dag som denna?

Vi skulle fota till julkorten här om dagen. Inte det lättaste, haha.
Kan säga att det blev många såna här kort innan vi fick till ett någorlunda som vi kunde använda =)



Griffeltavla med hylla

Denna skulle passa så otroligt bra i vårt kök. Åh, julklapp till mig själv kanske? =)


Ge mig..



So much to do, so little time.

Ja, därför blir bloggen lite lidande, tyvärr.
Tänkte rabbla upp lite vad som hänt sen sist.

I torsdags - William fick ledigt från dagis, för vi hade återbesök på barnkliniken hos Jaana. Mamma följde med, till Williams stora glädje. Vi pratade lite hur det gått med andningen och medicineringen och så. Pratade även lite om grissjukan, vilket lugnade mina nerver lite. Så tog hon ett pricktest (allergitest) på honom, mot katt, hund och häst. Idag gav det inget utslag, men hon skrev ut en medicin han ska ta om han nu skulle träffa några katter. Hon tror starkt på att han är allergisk mot just katter. Han har ju reagerat ett X antal gånger, med irriterade ögon och snuva. Tiden får utvisa om det är nått som växer bort. Får hoppas på det! Dock känner/träffar vi ju ingen som har katter, så det är ju bara bra. Vill ju inte utsätta honom i onödan. Hund går iaf bra, dom vi har träffat på iaf!

I fredags - började jag dagen med att jobba 3 butiker. Sen var det bara mys hemma resten av dagen. Avslutade kvällen med att titta på Idol. Tack och lov att Eddie äntligen åkte ut! Hans röst håller inte för fem öre och stundtals (som förra fredan) sjunger han riktigt, riktigt falskt. Förstår inte varför han höll sig kvar så länge.. Fast det blir väl så när det är tittarna som röstar, haha..

I lördags - Jobbade jag först som vanligt. Var inte så mycket att göra, så jag var hemma skapligt. Försökte få Williams bus att sova middag, men han totalvägrade. Så vi satte igång och bakade pepparkakor! William var mest intresserad av att köka upp degen, men några små fina gubbar fick han till =) Han tyckte det var jättekul att få sitta och "grisa". Efterdet körde jag igång ett bullbak oxå, och dom blev gudomligt goda. Måste erkänna att mina bullar är nått utöver det vanliga ;) Haha, lite självgod måste man faktiskt få vara. Kvällen avslutas det en hyrfilm, som varken jag eller hjärtat orkade se klart på, så vi får ta det idag istället.


Idag står det städning på schemat, usch och fy. Men, sånt måste göras det oxå!

I eftermiddag kommer mamma och pappa hit och mumsar pepparkakor och bullar.

Vi har även träffat barnens farfar (Pontus pappa) en del på sista tiden! Hjärtat tog äntligen modet till sig att kontakta honom igen. Och tur var väl det. Vilka missförstånd det har legat bakom.. Man har fått höra så mycket, från folk och fä, och allt visade sig vara lögner.. Nu vet vi sanningen, och jag kan säga så mycket som att vi blev ju inte så förvånade... Tanken fanns där hela tiden, tror jag. Ne, vissa människor tar verkligen priset.

På tal om nått helt annat, Linnéa ställde sig upp i sängen igår kväll, haha. Vi la in dem för att sova, efter en kvar ca så hör vi Linnéa lite halvt ledsen så vi går in. Då står hon där mot kanten och kommer inte ner, lilla gumman =)

Nehe, nu ska jag kika runt bland favoritbloggarna.
Hoppas ni får en trevlig söndag!


William för 2 år sen <3

3 månader gammal


Jag efterlyser...

...lite snö tack. William vill åka pulka!
Hoppas det iaf kommer innan jul, men man vet ju aldrig nu för tiden. Vintrarna blir bara senare och senare.

Om en timme ska jag och William åka och plocka upp mamma, sen bär det av till barnkliniken. William ska på återbesök idag. Får se om han får åka till dagis sen efteråt eller inte. Beror på vad klockan blir!

I helgen ska jag försöka ta mig ut till gamla lägenheten och börja städa. Men det tar emot. Flyttstäda är ju inte alltför roligt =) Snälla mamma hjälper till iaf, vad skulle vi göra utan henne (och pappa)? Dom ställer alltid upp för oss och barnen. Riktiga dröm föräldrar/svärföräldrar/mormor&morfar.

Nehe, nu sjunger Linnéa innifrån sovrummet, tror det är dax för ny blöja och lite välling =)

Ha en fin dag!

Svininfluensan

Hm, skrev ett jättelångt inlägg igår, men det är nu spårlöst försvunnet... Usch, vad irriterande.

Får väl säga grattis i efterskott på Fars Dag till min älskade pappa och till hjärtat, barnens pappa. De två finaste papporna i världen. <3

Hjärtat fick kaffe på sängen igår morse (nåja, av mig då hehe). Sen var vi bjudna på middag hos mamma och pappa på dagen. Mormor, morfar, farfar, Adde och Sara var oxå där, så vi firade alla pappor på en gång =) Det bjöds på underbar mat och fika efter det. William hade fått en släng av riktigt bussjuka, han var helt vild, haha. Var på ALLT han vet att han inte får röra, och hade den där underbart söta, helvilda, busiga blicken. Han planerade små rackartyg hela tiden.

På tal om William, har han haft en hejdundrande hosta nu de senaste 2 veckorna. Tack och lov ingen feber eller nått annat förkylningssymptom, bara en envis hosta. Tycker så synd om honom. Så han har fått stå ut med både Airomiren, Pulmicorten och Ventolinen. Tur att det finns saker som hjälper.
Nu har Linnéa börjar hosta oxå, men inte så farligt än så länge. Och Isabelle är snorig. Ja, det är ju förkylningstider...

Men, det är klart tankarna går (hela tiden) åt den där satans jädra svininfluensan. Vad gör vi om barnen får det? Jag är livrädd, rent ut sagt. Flickorna är så små, skulle dom klara av den? Och William har ju sin förkylningsastma. Nu har ju han dock fått vaccination, men iaf. Läste i tidningen igår att det var en människa som fått influensan trots vaccin.
Och allt är ju så förbannat uppstorat i media.. Varje dag läser man om nya dödsfall, men dom visar aldrig någon statistik för de som har blivit friska. Så det är ju klart man tänker det värsta om influensan. Eller. Hur tänker ni? Och visst, de som dör, är ju oftast de som är riktigt sjuka, men hur lång tid tar det inte innan det kommer fram? Media verkar göra allt för att skrämma upp befolkningen.

Nej, nu vill jag inte tänka mer på det där. Ska ta mig lite mer kaffe, och invänta barnen som borde vakna snart!


Över alla hinder


Om syrran ligger i vägen får man göra det som behövs ;)
Det är Linnéa bus som klättrar över stackars Isabelle.


Godmorgon!
Här sitter jag och myser, har tänt massa ljus i fönstret i mina nya (nåja, ett par veckor gamla) fina ljuskronor. Det är fortfarande mörkt ute, vintern är på ingående.
På tal om jul, nu är det så gott som bestämt att vi blir här allihop i jul. Härligt! Så nu är det till att börja planera. Tiden går ju fort, så snart är den här, julafton.

Nehe, nu hinns det inte med att skriva mer. Hör att William bus håller på att vakna, ska gå in och mysa lite med honom innan han bestämmer sig för att gå upp =)


Den första snön

Godmorgon!

Igår kom första snön här =) Inte mycket att hänga i julgranen, men det var lite iaf, och det ligger kvar lite på vår gräsmatta idag. Men det ska tydligen komma mer. Det snackas om snöstorm idag, men än är det för varmt och just nu är det bara snöregn som faller ner. Men för vår ekonomis skull hoppas jag det börjar toksnöa, för det betyder att Pontus får börja ploga =)

Vad har hänt sen sist då?

Igår började Isabelle "krypa", eller rättare sagt åla/hasa, så som Linnéa gör. Fast det var bara ett par "steg", sen gav hon upp haha. Kanske börjar hon krypa direkt, och hoppar över ålandet? Hon står på alla 4 för jämnan, och gungar fram och tillbaka.
Linnéa reser sig på knä mot allt, hon försöker ställa sig på fötterna, men det slutar oftast i att hon ramlar omkull, gumman.

William är hemma från dagis idag, han har sån otrolig hosta, stackarn. Var på vårdcentralen med han igår, och kunde andas ut då det inte visade någon influensa eller nått. Bara vanlig hosta. Men den är nog så jobbig för honom.

Igår var även barnens gammelfarfar (min farfar) på besök. Barnen fick fina leksaker, och vi fikade gott.

Nu är Pontus och William  ute en sväng, så gubben får lite frisk luft. Ska passa på att fixa tvätten, sen börja rensa i vårat blivande sovrum. Hoppas på att målarn kommer snart, så vi kan boa in oss där och flickorna få sitt rum ifred =)
Sen ska vi hämta flickorna oxå, som sov hos mormor och morfar inatt.
Tror William tyckte det var helt underbart att få ha mamma och pappa alldeles för sig själv igår kväll =) Han var så go och glad, och kramig som bara den.

Hoppas ni får en fin dag!

Här kommer lite mer bilder på lägenheten.

Först ut är flickornas (blivande) rum. Där vi alla sover just nu. Vi har inte ens fått upp gardiner där, har inte hittat några passande. Så om nån har ett par fina vita spetsgardiner, så vet ni vem ni ska kontakta ;)




Och hallen då =)



Detta är sko- och hatthyllan jag gjorde om.
Ikea's Leksvik serie, som jag slipade, målade och sandpappra så
det blev schabby chic't.


Tävling hos Tant 3

"Jag vill vinna ett hemligt Zizoopaket, värde 500kr från RebuzKidz hos Tant Ulrika"

Tävlingen avslutas den 24/11 kl 20.00


Tävling hos Tant 2

"Jag vill vinna ett hemligt paket, värde 500kr från Wilma&Morris hos Tant Ulrika"

Tävlingen avslutas den 7/11 kl 20.00


Tävling hos Tant

"Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från MinPluddeVutt hos Tant Ulrika!"

Tävlingen avslutas den 15/11 20.00


Tävling 4


Jag tävlar om ett valfritt väggord i trä ifrån Creative Lounge
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med

Tävlingen avslutas den 8/11 kl 20.00


Tävling 3


"Jag tävlar om en valfri filt från
SobeaMuppsan´s blogg"

Tävlingen avslutas den 5/11 kl 21.00


Tävling 2

Var med och tävla om ett presentkort värde 500:-
att shoppa snygga
Meandi kläder för. Skynda
in på
Muppsan´s blogg och var med du oxå"

Tävlingen avslutas den 6/11 kl 21.00


Tävling 1

 

"Jag tävlar om ett presentkort värde 300:-
att shoppa barnkläder för hos Yorrik
Muppsan´s blogg"

Tävlingen avslutas den 6/11 kl 21.00

Julklappar

Har ni börjat köpa julklappar än?
Själv har jag faktiskt handlat än del, men bara kläder till barnen än så länge. Denna månad blir det inköp av leksaker, mycket roligare =)
Och det ser ut som vi kommer fira jul här hos oss =) Hela släkten samlad, det var några år sen. Senaste åren har vi åkt runt, delat upp och firat först hos mormor och morfar med hela mammas sida av släkten, och sen hos farmor och farfar med pappas sida av släkten. Mycket roligare ju om alla är samlade!

Idag ska det bli skönt att få vara hemma. Har jobbar måndag-söndag nu, och det känns lite. Denna helg har vart kaos, hur mycket jobb som helst. I fredags fick jag köra 2 plock på coopen, folk är såna gottegrisar =)

Nehe, nu ska jag väcka William bus, han ska till dagis om en timme.

Ha en trevlig dag!


RSS 2.0