Vi mår bra!

Först vill jag tacka för alla kommentarer, har tyvärr inte tid att svara å alla nu, vi har ganska mycket att göra hehe. Men återigen, tack!

Flickornas första dygn var lungt, dom sov mest. Framåt kvällen igår blev de mer vakna och åt som två grisar =) Dom är så söta så, och Isabelle är så sjukt lik William när han var nyfödd. Till utseendet och sättet. Linnéa vet jag inte riktigt vem hon är lik =)
Om jag inte skrev det igår, så är dom iaf tvåäggstvillingar, skönt att man ser skillnad på dom =) Kan ju bli jobbigt annars. Och dom nere på förlossningen tyckte det var så häftigt, för jag hade två moderkakor (därav var det ju garanterat att det var tvåäggs). Dom hade inte sett det tidigare, för även om det är tvåäggs brukar alltid moderkakorna växa ihop.

Nu har Isabelle precis ätit lite, och ligger och myser hos sin pappa, ser ut som Linnéa håller på och vakna till nu oxå för lite mat.

Just ja, papa kom förbi med William en sväng igår, fas vi fick träffa dom nere i entren, och han va så söt. Han pekade på min mage som att "vart är den?". Mamma älskar och saknar dig hjärtat!

Men idag ska vi antagligen åka hem!
Ska strax gå bort och väga flickorna och sen ska doktorn göra hörseltest och så.

Måste kila, skriver snart igen =)



Linnéa till vänster, Isabelle till höger =)

Våra Döttrar

Nu är dom här, Isabelle och Linnéa!

16.20 tittade Isabelle ut
3130g och 46cm lång

16.42 tittade Linnéa ut
2820g och 45cm lång

Flickorna mår jättebra och vi befinner oss nu på BB. Dom har sovit i 6 timmar så man har fått lte sömn =)
Skriver mer sen, men nu vet ni att allt gått bra!

Grattis vår underbara William, du har blivit storebror!!

Snart åker vi!

Det blev inget inatt. Dom verkar trivas där inne? haha..

Men, 8.30 ska vi va på förlossningen. Igångsättning. Jag är sååå nervös så jag skakar. Tänker bara på smärtan. Allt är så mycket jobbigare nu inför andra förlossningen. Med William visste man ju inte HUR ONT det skulle göra. Nu är man ju medveten om allt..

Så om vi förmodan inte blir hemskickade igen (min mardröm, att dom kommer säga "vi sätter igång efter helgen), så hörs vi igen när flickorna är ute.

Och tänk lite på oss här efter 8.30. ;)

Nu är jag nervig

Om flickorna inte kikar ut inatt, blir det antagligen igångsättning imorgon bitti.
Pratade lite med förlossningen, då jag hört att ibland kan det ta upp emot 2 dygn efter en igångsättning, så jag frågade om det fanns chans att man kunde åka hem emellan. Men nej, inte i vårt fall. Vi blir kvar där och inskrivna då från och med imorrn bitti. Nervös är bara förnamnet vad jag är just nu!!

Har haft lite värkar nu ikväll, men fortfarande oregelbundna, så att dom kommer inatt är väl bara önsketänkande?

Men iaf, om jag inte skriver innan imorgon bitti, har vi antagligen åkt in inatt =)

Snart ska William bli storebror!

Statt brinner



Mamma ringde runt 9 imorse och fråga om vi hade hört om Statt.. Va? sa jag..
Statt brinner!
Det började vid 4 imorse, och för en timme sen hade de fortfarande inte lyckats släcka elden..
Först Harrys för några år sedan, och nu Statt.
Jag tror absolut det var anlagt!

(Statt = Quality Hotel Statt)

Gjorde det susen?

Fick order av min läkare igår att röra mig mycket nu idag.
Så vi har knappat runt på Lager 157 i nån timme, sen på Barnens Hus.
Precis när vi kom hem hade jag faktiskt inte ont för fem öre? Men nu börjar värken komma igen. Får se om det händer nått, annars blir det till att vänta till imorgon.

Just ja, William vaknade tidigt imorse, runt 6.30. Då hade han över 38 graders febver, attans.. När han sovit oxå.. Gav honom en Ipren och han slocknade direkt, tuttade bara lite på vällingflaskan. Sen sov han gott till 9.40. Lilla gubben. Sen när han vaknade var han sitt gamla jag igen? Skumt virus det här..

Jaja, nu ska jag lägga mig på sofflocket och vila lite. Är grymt trött.

Slemproppen

Natten har varit relativt lugn. Vaknade runt 00.30 och hade ont, men det gick över när jag gick upp och vandrade. Kändes ungefär som samma magknip jag hade igår natt..
Imorse när jag gick upp kände jag ingenting! Sen vid ca 06.30 började slemproppen lossna, och nu efter det börjar den molande värken igen.. Så nog händer det grejjer alltid.
Men blir det bebisar idag? Eller får vi vänta till imorgon bitti så dom sätter igång det ordentligt?
Om dom kommer idag får dom samma födelsedag som min kusin, attans! Då lär det bli bråk om vem som ska ha kalas haha..

Jaja, ska ta och vila lite nu, om det nu sätter igång snart. Blev inte så mkt sömn inatt pga. vår stackars febriga son. =(

Och Grattis Kevin!


Ont, det gör ont

Nu börjar det smärta lite... Men ska försöka sova en sväng, så kanske det går över. Kanske fortfarande är dom dumma förvärkarna.
William har somnat nu iaf, stackarn han har feber igen! 38,6 i eftermiddag och 38 nu innan vällingen.. Så han får sova inne hos oss igen, så får hoppas jag inte får allt för ont..
Pappa är iaf förberedd att åka ut hit som en raket om det startar inatt.. Så sover han här med William och åker hem med honom till dom imorgon.. Williams väska är packad, och våran BB-väska är packad.. Bara kamera, mobiler och laddare som ska ner sen i sista sekund..

Nehe, ska som sagt lägga mig nu och se om man får någon vila. Kan ju behövas!

Ja just ja..

Det blev en varsin semla till kaffet idag =P Lite för mycket mandelmassa för min smak, men den gick ju lätt att peta bort. Vet att när jag var liten så fanns det varianter att köpa med vaniljkräm isätllet för mandelmassa, men det verkar inte finnas idag?? Har inte sett det iaf. Det är ju mycket godare..

Sammandragningarna / värkarna fortsätter.. Men inte mer än så. Pontus hoppas på att dom kommer idag / inatt, och kanske gör dom det? Annars lär det ju bli imorgon. Hoppas iaf dom kan hålla sig inne till efter 21 ikväll, jag MÅSTE se NCIS =P hehe..

Pontus gick in med William i våran säng för att gosa lite, och hur slutade det? Nu ligger båda och snarkar ikapp haha.. Han som skulle åka och hämta Kina-mat. Det blir dagens middag, antagligen vår sista middag med bara ett barn i hemmet =) Sen blir det fullt upp, kommer ju knappast bli någon tid över till någon lugn och skön middag på några månader haha.. Så då får man passa på..

Jaja, ska gå in och se om dom börjar piggna till. Är ju lite väl sent för William att vila nu, han brukar ju nattas vid 19-19.30.

Jag håller er uppdaterade ;)

Babyboom idag/imorgon?

Nu är vi hemkomna, eller ja för ett tag sen.. Man måste ju äta oxå ;)

CTG:n såg bra ut, hade sammandragningar men inga kraftiga värkar.
UL:et såg oxå bra ut. Båda väger nu nästan 2800g var. Tvåan hade till och med gått om ettan! Det ni..
Sen till det roliga (läs läskiga). Jag är öppen 2-3 cm nu, och tappen var nerkortad till 2 cm. Allt var mjukt och "moget". Läkaren kunde pilla på ettans huvud! Han gjorde en hinnsvepning, och sa att det här sätter nog igång det hela. Eller ja, det har ju redan börjat eftersom jag börjat öppna mig.
Fick en tid på torsdag morgon, så om dom inte har kommit innan det så sätter dom igång det då. Men både läkaren och dom 2 barnmorskorna som var med trodde garanterat att flickorna skulle komma innan torsdag. Vilket betyder idag eller imorgon!
Ni kan nog inte förstå hur jädra nervös jag är.. Trots att jag gått igenom en tidigare förlossning, så är allt som bortblåst. Jag är livrädd för smärtan och allting. Vågar jag föda? Såna tankar snurrar hela tiden nu.. Och det är ju inte bara en som ska ut denna gång, utan två.
Och ni kan ju förstå hur stor min mage måste vara nu, två bebisar på 2800g styck, plus moderkaka och massa fostervatten.. haha. Ser så kul ut =)


Förmodligen sista magbilden från mig!
v 37+5

Vi åker in

Så fort William har vaknat åker vi in till förlossningen och tar en CTG. Pratade med dem och de tyckte det var lika bra att kolla, efter mitt magknip inatt.
Ska be dem kolla tappen oxå, hoppas det är nått på G nu!

16 dagar kvar...

Mycket tjat om detta nu, men det är väl inte så konstigt? hehe..
Vad tror ni, tror ni det blir Februari-barn eller Mars-barn? Det är ju nära nu.. BF 12 Mars.

Vaknade inatt och hade grymt ont i magen, trodde verkligen att det hade satt igång, men nej nej. Efter ett besök på toa så gick det sakta men säkert över, men det satt i säkert 10-15 min.. Kanske var det en början? Nu letar man ju minsta lilla tecken, haha..

Idag är det förresten Fettisdagen, så kanske blir det en varsin semla till kaffet? Skulle ju inte sitta fel. Är inte så mkt för massa grädde och så, men är det fettisdagen så är det ju ;)

Ska titta runt lite på FL, sen gå in till Pontus. Han vaknade när jag gick upp stackarn, så nu sitter han framför tvn som en zombie haha.. William sover så sött så.

Hoppas ni får en fin dag!

Lungt som i graven

Fortfarande lungt i magen.. Kom ut nu flickor! Vi väntar ju på er..
Jag som var stensäker på att det skulle bli Februari-barn, men kanske inte? Är ju bara 5 dagar kvar på denna månad. Jaja, är bara att vänta och se.

Dagen har vart lugn. William har inte haft feber på hela dagen! Vart ganska pigg, men hostat och snorat. Nu ikväll hade han 37,7, så bara pytte pytte lite feber. Kanske kommer en vändning nu?? Får hoppas på det, vill ju att han ska vara frisk och glad!

Har inte så mkt att skriva nu heller, händer ju inte så mkt på dagarna nu när vi bara går hemma med vår lilla sjukligt. Kan ju inte åka och hitta på saker och så. Men så fort han blir frisk ska hans pappa ta med honom till Leklandet igen, då blir han nog glad! Hans pappa med hehe. Det är han som går och tjatar "nu får han bli frisk så vi kan åka dit" hehe.

Well well, ha en trevlig kväll och håll tummarna att det sätter igång snart. =)

23 februari

Massa, massa snö har vi ute, och så får inte William gå ut och busa =( Tycker så synd om honom, igår stog han jättelänge och pekade ut genom fönstret när det snöade, han ville gå ut. Hoppas snön ligger kvar tills han är frisk.

Idag har vi inget inplanerat, ganska skönt. Ta dagen som den kommer.
Men blir väl det vanliga, tvätt, plock och så haha.. Känns som det är det ända man gör när man har barn? Städar.

Fortfarande inga tecken på att flickorna vill komma ut heller.. Nu önskar jag bara att allt sätter igång, så man kan få sin kropp ifred igen hehe. Men som sagt, om dom inte kommit innan torsdag (går in i v. 39 då) så ska dom ju diskutera om det blir igångsättning.

Nehe, har inte så mkt att skriva idag, ska lägga mig i soffan en stund och vänta på att mina sjusovare ska vakna.

Ha en trevlig dag!

Akuten igen

Jaha, ikväll blev det ett besök på akuten igen, fast lite tidigare idag tack och lov. Åkte in runt 19..
39,5 låg tempen på när vi åkte in, trots alvedon. Stackars fina William. Men efter en Ipren så fort vi kom in så blev han genast piggare.
Sen fick han mer adrenalin, och det var lika läskigt denna gång tyckte han.. Fick kortison oxå, och allt verkade göra susen. Ang. hostan så fick vi faktiskt ingen hostmedicin. Vi fick massa andra råd och tips istället. Dom rekommenderar inte att ge hostmedicin till så små barn, då det bara "täpper till" hostan.. Får hoppas tipsen hjälper iaf, inte kul när han får sina hostattacker.
Nu håller han på och somnar, skönt det så en själv får sova oxå =P Är så glad att han sover hela nätterna igenom nu även fast han är dålig, för hans egen skull. Han behöver ju sömnen för att bli frisk.

Jaja, ska kika runt lite sen sova som sagt. Är inte van att va uppe så här sent hehe.


Mamma och pappa älskar dig vårt underbara hjärta!!!

Smarrigt värre!

Idag har jag bakat, något som jag kanske inte skulle gjort då mina fötter nu värker som sjutton.. Men vad fan, dom vart ju sjukt goda =)


Vart är ni?

Jaha, idag är det v. 37+3, "samma dag" som William kom till världen! Men inte verkar flickorna vilja komma ut inte.. Vaknade inatt av att jag hade grymt ont i magen, trodde det var på G, men det gick över när jag gick upp och vandrade lite. Börjar starkt tro på att det kommer bli igångsättning... Om dom inte har kommit på torsdag då jag ska till barnmorskan, så ska dom ju börja diskutera det. Om jag mår bra ska vi vänta ett tag till, men ärligt talat - jag mår inte bra. Bara sista veckan har jag blivit som en invalid. Når inte ens golvet.. Kommer knappt in i bilen. Benen och fötterna (och fingrarna) har svullnat något så sjukt mycket så de gör ont varesig jag går, ligger eller sitter. Kramper i benen hela nätterna och ja, fan vet hans moster.. Listan kan göras lång. Får ju inte glömma fogarna.
Och det tar så sjukt mycket på mitt psyke att inte kunna göra så mycket med William. Han undrar säkert varför mamma nästan bara sitter nu för tiden. Men William, jag lovar dig, när dina systrar kommit ut så ska jag busa med dig som aldrig förr. Vi ska göra så mycket kul!

William mår förövrigt lite bättre.. Hade som högst 37,9 i feber igår. Var lite hängigare på förmiddan, men igår kväll efter lite Alvedon och välling ville han INTE SOVA. Han satt och sjöng för oss under hela melodifestivalen, och var superpigg. Det var så skönt att se! Sen helt plötsligt vart det knäpptyst, han hade somnat som en stock mitt i sin skönsång hihi.
Men inatt har han legat och gnytt hela natten, men har inte vart varm. Tror han får återgå till sin egen säng inatt, tror han börjar störa sig av att vi rör oss (på natten) nu när han börjar piggna till. Han har ju fått ligga mellan oss nu när han vart som dåligast.

Ang. melodifestivalen.. Tyckte nästan gårdagens program hade samma klass som det första, skitdåligt.. Eller ja, lite bättre, men inte långt ifrån. EMD var väl den låten som var bäst, men den var långt ifrån bra! Och den där Sofia (tror det var hon) förstår jag inte vad hon gjorde där, detta är väl en svensk melodifestival? Sjung då på svenska (eller engelska). Nej, nästa år blir det nog att bojkotta melodifestivalen, tycker det bara går mer och mer utför. Synd.

Idag tänkte jag plocka lite hör hemma, och kroppen tillåter. Synd att vi inte kan gå ut och leka i all snö som kommit. William bli frisk nu så du hinner åka pulka innan vintern är över =)

Nehe, nu ska jag goa ner mig hos hjärtat i soffan och vänta på att William ska vakna.

Akuten

Godmorgon!

Igår kväll fick William göra sitt första besök på akuten.
Började på eftermiddan.. Han fick vara hos mormor och morfar en sväng och vila, då han vägrade vila hemma. När han vaknade hade han nästan 40 graders feber, så det var bums hem och få Alvedon. Han var hängig resten av kvällen, men fick iaf i sig lite middag.
Efter vällingen när jag tog in han i sängen och la oss, så andades han tyngre än vad han gjort hittils, han verkligen kippade efter luft ibland. Tempen visade nästan 39 graders feber trots Alvedon.
Så vid 21.30 var det på med kläderna och in i bilen, för att fara till akuten.

Dom lyssnade på hjärtat och lungorna, titta i öronen och tog blod- och urinprov.. Stackars lilla hjärtat, han var så trött så trött och helt "borta". Han var otröstlig. Pappa Pontus gick runt och vaggade och vaggade och jag pussade och kramade på honom men inget hjälpte.
Han fick andas i sån där inhalator (eller vad det nu var) som han fick göra för 2 veckor sen på VC, men igår var det inte kul. Han skrek och skrek och tårarna sprutade. Men efter det fick vi honom lite lugn iaf, men han var medtagen, han såg så ynklig ut vår fina pojke.
3 gånger tog dom tempen, och sista gången (runt 01.00) visade den 39,6. Då fick han en Ipren och efter det skrattade han faktiskt lite! Det var så skönt att höra.
Sen tillslut kom doktorn in med proverna, och det visade som tur var ingen lugninflammation, som vi först var oroliga för. Det var en virus infektion, och det kunde mkt väl vara RS-viruset sa han.
Men nu andades han mkt bättre efter adrenalinet han fick i inhalatorn, så vi fick åka hem.
Han sa att det enda vi kunde göra var att fortsätta ge honom medicinen vo har hemma för andningen, och om det blev sämre fick vi komma in igen så kan fick inhalera.
Strax innan 02.00 var vi hemma, och då hade febern sjunkit till 38,3. Han somnade som en stock i vår säng och andningen såg helt normal ut.

Så nu ligger han och Pontus och snarkar gott.
Hoppas han är piggare idag, klarar inte av att se honom så dålig =(

Nej, nu ska jag gå in och se om dom börjar vakna till liv.

Bank bank dunk dunk

Hur kan en familj föra så mycket liv? Pratar om familjen som bor under oss.. Det låter som dom allihopa springer runt med 10kilos tunga skor, och sen smäller det i dörrarna så väggarna skakar titt som tätt. Vad är vitsen med det? Irritera sina grannar? Då har dom lyckats väl.
William håller på att somna, men hoppar till rätt som det är när dom håller på som värst..
Funderar på att ta på mig högklackat och springa runt imorgon bitti kl 7 ;)
Nog för att man inte ska sitta knäpptyst i sin lägenhet, förstår väl jag med att ibland hör man av sina grannar. Men detta smällande i dörrar varenda eviga dag driver mig snart till vansinne..

William är inte bättre.. Hande 39 graders feber tidigare, och var riktigt hängig. Men efter lite alvedon sänktes febern lite iaf. Känns inte kul att behöva proppa i honom 3 olika sorters mediciner nu, men vad gör man inte. Han mår ju iaf bättre då.

Ska snart gå in med honom och lägga mig i sängen och titta lite på tv, så Pontus kan få sitta här ett tag.

Och nej, fortfarande inga tecken på att flickorna vill komma ut. Dom trivs nog bra inne i magen =)

Mitt barn, mitt hjärta

William är inte alls kry.
Var gnällig i stort sätt hela dagen igår. Fortfarande pigg, men man såg på honom att allt inte stog rätt till.
När det var dax för kvällsvällingen hade han 38,3 i feber, så det fick bli lite alvedon + medicinen mot andningen då han andades tungt.
Sen fick han ligga inne hos oss inatt igen. Han har legat och gnytt hela natten, och runt 2 var han kokhet, men somnade om.
Nu väntar vi på att han ska vakna så vi kan ta febern igen, men han kändes inte så varm när jag gick upp.

Älskade barn, klarar inte av att se dig sjuk!

Mamma och pappa älskar dig mest av allt i hela världen, du är det finaste som finns <3

V. 38

Ofattbart att vi kommit så här långt! Trodde aldrig flickorna skulle stanna i magen så här länge.

Barn

Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. 

Mamma
Veckorna före den beräknade förlossningen upplevs mycket olika av olika kvinnor. Vissa blir deprimerade mot slutet av graviditeten, blir labila till humöret, irriterade och har svårt att få någonting gjort. Andra får en drift att förbereda för barnets ankomst - se om sitt hus, sätter igång med storstädning, lagar mat, bakar och fryser in för kommande behov.

v. 38 (37+0)
Dag 259
21 dagar kvar!


VC och BM

Godmorgon!

Idag åker vi nog in till VC med William igen.
Han fick komma hem tidigare från dagis igår då han hade lite tungt och andas när de skulle sova.
Sen hostade han hela eftermiddan. På kvällen fick han en sån hostattack så han spydde, stackarn.
Pratade med sjukrådgivningen och de sa att vi skulle försöka få honom att sova iaf och kontakta VC som idag.
La in honom till oss så vi kunde hålla koll på honom under natten. Han har hostat till och från, men sovit hela natten.
Och nu sista timmarna här på morgonen har han tack och lov inte hostat nånting. Men det kommer väl när han vaknar =/
Usch, tycker inte om när min solstråle är dålig.

Och för mig är det ytterligare ett besök hos BM idag. Kanske det sista besöket? Har haft mkt förvärkar inatt, när jag skulle upp på min vanliga tur till toaletten runt 01.30 så höll jag knappt på att komma ur sängen =/ Nu vill jag bara få slut på detta, haha.
Min hosta har förresten börjat ge med sig! Hade ingen kraftig hostattack inatt (som jag haft varenda natt nu i 2 veckors tid), och inte imorse heller. Tack Gud!

Nehe, ska kika runt på lite sidor innan dagen börjar på allvar!

Tråkväder

Godmorgon!

Grått och trist är det ute, ska tydligen vara så här hela veckan.. Det kommer liiiite lite snö, knappt märkbart. Helt onödigt med andra ord. Nu vill jag ha vår!

Åkte in till barnmorskan igår eftermiddag, men fick träffa en Gunilla, då min BM var på semester.
Det var ingen havandeskapsförgiftning, tack och lov. Hon lyssnade på flickorna, och hjärtana lät så bra så =)
Så kände och klämde hon och 1:an var så gott som fixerad, lite ruckbar. Men det är tydligen ovanligt att bebis fixerar sig vid 2:a graviditeten. Och nu är dom ju två, och mindre, så dom har ju lite plats att röra sig på =)
Men hon sa att nu var dom helt klart mogna för omvärlden, så nu är det bara fråga om dagar. Nervöst!! Fick iaf behålla min tid imorgon (ytterligare en ny BM då, då min fortf. har semester). Så det blir att åka in dit imorrn igen.

Mamma min är helt säker på att dom kommer imorgon haha. Vi får väl se! Nu känns det som dom gärna får komma ut, då förvärkarna börjar bli hemska. Men, å andra sidan, en vecka till skulle ju inte skada, så dom får växa på sig ännu mer.

Jaja, nog om det =)
Pontus har gått iväg med älsklingspojken till dagis nu, det skär i hjärtat att jag inte längre orkar följa med upp och lämna honom. Men snaaart, så fort flickorna kommit och jag återhämtat mig, ska jag lämna och hämta honom som aldrig förr =)

Runt 11 ska Pontus åka in med bilen till farfar, dom ska kika om dom hittar felet. Skulle ju vara läga och fixa det nu, eftersom det snart är dax för besiktning. Sen får vi väl se om vi sätter ut den på annons efter besiktningen. Vi skulle ju verkligen behöva en större bil.

Nehe, nu ska jag bädda sängarna och vänta på att Pontus ska komma hem så vi kanske kan spela lite kort? Trevlig morgonsyssla hehe. Innan plockningen drar igång.

Ha en fin dag!

Och lycka till Therese, snart har ni er fina bebis hos er! Tänker på er!

Navy CIS



Vad jag har längtat!
Ikväll börjar äntligen Navy CIS igen, säsong 6.
Missa inte det! Kl 20.00 på 3:an.
Klart bästa serien =)


En dag närmare...

Nu går vi bara och väntar här hemma på att det ska sätta igång. Känns som det kan ske när som helst.
Och jag hoppas så innerligt att vi inte behöver ligga där uppe ås länge, för Williams skull. Vet ju att han får det bra hos sin mormor och morfar, men jag vill ha honom HOS MIG =). Min fina prins, kommer ju sakna ihjäl mig efter honom. Men mamma har lovat att komma upp med honom MINST 2 ggr om dagen =)

Måste ringa min BM nu på fm, ang. mina svullna fötter och händer. Svullnaden går ej över när jag sover, vilket det borde och det oroar mig lite. Havandeskapsförgiftning? Lika bra dom får kolla upp blodtrycket och så, så känner jag mig lugn sen iaf. I torsdags på förlossningen hade jag lite protein i urinet, men den BM sa att det är normalt i slutet?? Medan man överallt hör att just det kan vara HF... Ja, jag vet inte. Men vill kolla upp det iaf.

Och idag är det dagisdax igen för William! Ska passa på att vila lite då, medan hjärtat ska ta tag i och storstäda balkongen. Han är så duktig =)

Nehe, nu ska jag läsa tidningen i lugn och ro innan pojkarna vaknar.

Hoppas ni får en fin dag!

Leklandet!

Idag har vi vart på Leklandet, första besöket för William där!
Vi har ansett att han vart lite för liten innan, nu uppskattar han ju vad man gör och förstår mera.
Han tyckte det var superkul, speciellt att hoppa i hoppborgen med sin pappa hehe.












Äventyr

Nu ska vi snart åka ut på äventyr hela familjen.
Skriver mer när vi kommer hem!

Myskväll

Nu ska jag och älskling ha myskväll i soffan, men om jag känner mig rätt så somnar jag inom 10 min, haha.
Är helt slut nu när man inte får sova på nätterna.
Så jag ska nog föreslå att vi lägger oss i sängen och tittar på tv istället, då kanske han inte märker om jag somnar ;)

Dagen har gått ruskigt fort. Mamma och pappa var här och fika i eftermiddas, och vi lämnade vår Alla hjärtans dag-present (även en Tack-present för att dom ställer upp så mkt för oss) som vi glömde ta med dit igår.
Sen testade vibabyskydden i bilen, och kom fram till att det ena inte passar i vårt baksäte..Så det blir till att köpa ett likadant som det andra. Morr... Och den andra, som vi trodde skulle kunna sitta i mitten, passade inte där. Stödbenet var för långt, så det betyder att den av oss som åker bak måste kravla sig in emellan stolarna. Phu! Inget bra slut på dagen, vi är lite bittra nu.

Jaja, ska sluta babbla och gå in till hjärtat. Kika till William prinsen oxå som ligger och snarkar så sött i sin säng.

Ha en trevlig kväll!

Sköna Söndag

Pontus och William är iväg och damsuger bilen nu, sen efter lunchen ska vi sätta in babyskydden där bak och faktiskt se hur otroligt lite plats jag kommer ha att sitta på där bak, haha.. Kommer inte bli kul, men vad gör man? Har inte råd att köpa större bil nu precis... Visst om vi hittar en i samma prisklass som vår, men på en 7-sitsig är ju både skatten och försäkringen högre. Plus att dom är inte lika lätta att fixa hemma om nått går sönder. Både Pontus och farfar är ju experter på Volvo, och dom har fixat så gott som allt vi gjort på vår. Blir ju mkt billigare så =) Jaja, vi får se till sommaren hur vi gör. Vi får drass med vår bil så länge =)

Förvärkarna fortsätter idag, men inte lika kraftiga som igår kväll.
När mamma och pappa vart här i eftermiddag på fika, ska jag lägga mig i ett varmt bad och se om det hjälper. Hoppas fortfarande att flickorna vill stanna kvar ett tag till iaf. Iaf en vecka, till nästa söndag. Då är det "samma dag" som William kom på, v. 37+3. Alldeles lagom =) Då räknas dom ju inte som för tidigt födda heller.

Nehe, ska se över vad det blir för lunch, sen slänga ihop några muffins tills mamma och pappa kommer.

Ha en trevlig dag!

Förvärkar

Attans vad ont det gör emellanåt. Men får hoppas det inte är på G ikväll, skulle ju vara skönt att få sova lite innan allt drar igång hehe.

Ang. statistiken här på bloggen så har den skjutit i höjden nu de senaste dagarna, många som är intresserade när förlossningen blir av? hehe. Skulle va trevligt om ni som inte brukar kommentera oxå gör det, så man har lite koll vad det är för folk som följer oss =)

Ska strax gå in till hjärtat i soffan igen. Vi såg början på Meelodifestivalen förut, och det var ju iaf bättre låtar ikväll än förra veckan. Lili och Sussies låt var helt ok, även de där rockkillarna, de hette vad? Amys låt lät ju som... alla hennes låtar haha. Men oxå helt okej. Måns låt gillade vi inte så mkt, men den går säkert vidare.

Tidigare idag var vi ute en sväng. Pontus åkte ännu mer skridskor (vi har en is 20 m från huset hehe), och jag och William busade bredvid. Det var kallt, men skönt med frisk luft. Har ju inte blivit så mkt av den varan nu på sista tiden eftersom vi alla legat sjuka.

Nej, nu ropar älskling på mig =P


William njöt i kylan =)

Byteshandel


Om jag lägger mina leksaker i syrrornas vagn...


...så gör det nog inget om jag lånar en av deras filtar ;)

Alla hjärtans dag

Vad tycker ni om Alla hjärtans dag?
Jag tycker det är nåågot överskattat.. Jag menar, man ska väl visa varje dag hur mkt man älskar någon?
Man kan väl göra något speciellt/ge någon en fin present vilken dag som helst?

Jaja, nog om det.

Vaknade tidigt idag med, runt 6.30. Älskling kom upp vid halv 8, självmant! Det händer ganska ofta nu för tiden faktiskt hehe.
Runt 9 skjutsade jag honom till Isstadion så han kunde åka lite skridskor, så åkte jag och hämtade William så länge. Blev kvar där ett tag och pata och så, sen åkte vi och hämta älskling igen.
Fick med oss varsin semla av mamma och pappa, dom var goda =)

Nu ska vi snart äta lunch här, sen ta tag i dagens bestyr som består utav tvätt och damsugning av bilen.
Ikväll blir det Melodifestivalen, även fast jag inte är så sugen att se. Tycker inte det är bra längre, och titta bara på förra veckans flopp? Inte en enda bra låt..

Hoppas ni får en bra dag!

V. 37

V. 37 (36+1)
253 dagar har gått
27 dagar kvar

Mamma
Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är det din första graviditet kommer barnet förmodligen att fixeras under den här veckan. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Det kan hända att råmjölk redan nu börjar läcka ur dina bröst, trots att barnet ännu inte är fött.

Barn
Barnets navelsträng är ungefär en halv meter lång. Hjärnan är färdigväxt och barnet är i princip helt fullgånget. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern.

Fredagen den 13:e

Och min morfar har namnsdag idag, grattis morfar! (Ove).

Idag blir en plockdag, men inte kommer det gå fort inte. Vill ju inte ha ut bebisarna ikväll =P
Mamma ringde och frågade om William fick sova hos dom inatt, det var pappas idé. Okej, sa jag =) Men dom ville att vi skulle komma med honom redan vid 16, men det går jag inte med på hehe. Nu så nära inpå förlossningen vill jag ha honom hemma så mkt som möjligt. Som igår, när vi kom hem från UL, runt 12, ville jag bara gå upp och hämta honom från dagis, haha.
Men visst ska han få sova hos sin mormor och morfar, men lämnar honom lite senare.
Så får jag och Pontus en liten myskväll, kanske hyra en film eller så. Äta gott och bara vara.

Jaha, ska ta tag i tvätten nu.
Ha en trevlig dag och ta det lungt, det är ju trots allt fredagen den 13:e ;)

Sista Ultraljudet

CTG:n såg jättebra ut idag. Flickornas hjärtan lät som dom skulle =P Jag hade lite sammandragningar till och från, men inget märkvärdigt.
Min läkare var upptagen idag, så vi fick en annan. Hon kände på tappen och den var inte mogen. Skönt det! Då behöver vi inte oroa oss för bebisar imorrn inte =) Är ju lite nervös nu eftersom jag fick sluta med tabletterna idag.

UL:et såg oxå bra ut! Dom ligger lite knepigt, 2:an har lagt sig bakom 1:an igen, men dom ligger fortfarande med huvudena neråt, så om dom skulle ligga så här när det väl är dags så var det ingen fara att föda vaginalt iaf.
Dom växer som dom ska oxå, 1:an vägde 2413g och 2:an vägde 2317g. Så 2:an knappar in mer och mer =) Frågade hur långa dom kan tänkas vara, och hon trodde mellan 40-45cm.

Så nu blir det inga mer UL här inte. Nu väntar dom på att allt ska sätta igång.
Ska till BM om en vecka, och sen har jag en tid igen veckan efter det. Om dom inte har kommit i v. 38 skulle BM boka tid till förlossningen så dom kan överväga om det blir igångsättning eller inte.

Ja, det var lite update iaf =)

Den sväller!

Igår monterade vi ihop flickornas spjälsäng, känns som det är på tiden nu. Men till saken, vi tog ur madrassenur förpackningen (som var väldigt hårt ihoprullad). Och SHIT tänkte jag, så här tunn såg den inte ut i affären! Blev lite orolig och vi bestämde att vi skulle åka in med den som idag och fråga. Den vi tittade på var ju mkt tjockare. Ställde iaf madrassen på högkant på golvet, så den fick räta ut sig lite. Några timmar senare när jag kom in i sovrummet hade den svällt haha. Nu var den helt plötsligt så tjock som den var i affären. Vi skrattade gott åt det igår kväll =)

Inatt runt 0.30 ville William komma in och sova hos oss. Attans tänkte jag, eftersom jag hostar så mkt. Trodde han skulle vakna hela tiden, men han sov så sött så =) Nu ligger han och snarkar ikapp med sin pappa, men snart måste jag gå in och väcka dem. Idag ska vi lämna William på dagis redan 8.30, eftersom vi ska vara på UL kl 9. Håll tummarna att flickorna växt på sig nu! Eftersom jag måste sluta med Bricanylen idag, så antar jag att de kan komma när som. Får bara koppas dom vill stanna inne tills jag blivit frisk. Inte kul att va sjuk och helt slutkörd i kroppen under en förlossning =/

Ska kika runt lite på FL, sen blir det som sagt väckning av boysen, om dom inte behagar vakna av sig själva =)

BM besök

Besöket hos barnmorskan idag gick bra. Alla värden var bra och hb-värdet hade sjunkit lite. Då blev jag lättad =)

Vi pratade länge oxå, om allt möjligt. Förlossningen och vad som ska stå i journalen. STICKRÄDD med stora bokstäver, haha. Så stog det i Williams journal oxå.

Ja, det var väl allt =) På torsdag är det som sagt UL, ska bli spännande att se hur mkt de små väger nu. Är ju 2 veckor sen vi var där.

*Host host*

Trodde jag skulle hosta ut flickorna inatt. Allvarligt. Denna hosta är så jobbig, det retar i halsen hela hela hela tiden, spec. på nätterna. Hur trött man än är så går det inte att sova. Så fort man har lagt sig bekvämt, då kommer en hostattack. Och hostmedicinen hjälper inte. Skona mig från detta! Det är ju snart dax för förlossning, jag behöver min sömn! 

Så, nu har jag fått gnälla av mig lite =P 

Sitter och väntar på att mina pojkar ska vakna, riktiga sjusovare dom där två hehe. 
Om William mår bra och inte hostar eller snorar så blir det dagis idag. Då blir han glad! Dock inte jag, då jag hinner sakna ihjäl mig efter honom dom få timmarna han är där haha. Men jag behöver vila upp mig lite. 

Just ja, vi ska ju till barnmorskan idag oxå. Ska be henne kolla hb-värdet igen, då det hade stigit lite sist jag var där. Man blir ju lite orolig. 
Sen på torsdag är det dax för nytt UL. Och den där hemska CTG:n.. Hoppas, hoppas att tvilling-CTG:n är ledig. Går ju mkt fortare då. Plus att om jag använder den så får jag sitta upp, och det underlättar ju en hel del för min hosta. 

Nehe, ska ta och ladda kaffebryggaren åt Pontus, sen ska jag nog gå in och hoppa lite på honom =P Haha, nej så taskig är jag inte. Tror jag inte iaf ;)



 

Sömnlösa nätter

Nu börjar jag bli less på att inte få sova på nätterna. Hur sjutton ska jag orka med en förlossning? Jaja, den dagen den sorgen.

Idag har vi redan hunnit riva ner garderoben i datarummet och gått ner med den till grovsopporna. Den var så ranglig och trasig så den blir inte saknad, hehe.
Ska plocka lite här inne nu medan William sover. Hade hoppats vi skulle fått pengarna idag, så vi kunde åka och köpa det där täcket och kudden till flickornas säng, men dom kommer nog in imorgon. Attans. Man blir ju så rastlös att bara gå hemma ju.

Kanske, kanske blir det dagis för William imorgon. Han är mkt bättre idag, näsan har bara runnit en gång, han hostade bara till när han vaknade. Ingen feber på 3 dagar nu och han är superpigg. Men är ändå orolig att han ska bli sjuk igen om han går dit. Men som läkaren på VC sa i fredags, dom SKA bli sjuka på dagis, det är så dom bygger upp sitt immunförsvar.

Nehe, plocka som sagt. Sen är det ju snart dax för lunch.

Ha en trevlig dag!

V 36 + Magbild

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

För dig som väntar tvillingar kan stunden vara inne att föda nu. I genomsnitt föder tvillingmammor mellan vecka 36 och vecka 37.


Vecka 36 (35+3)
Dag 248
32 dagar kvar

Melodifestivalen - flopp?

Inte en enda låt igår var ju bra? Hörde förvisso inte första låten, så den kan jag inte uttala mig om, men dom andra? Nej tack.
Och Caroline af Ugglas - vad säger man om henne? Både jag och Pontus ryser när vi hör/ser henne. Och det är inga trevliga rysningar. Klarar inte av den människan!! Snälla, ta bort henne från scen! Gör dina armflaxningar i duschen istället.

Sitter och väntar på att William ska vakna nu. Han somnade tidigt igår, så det borde inte dröja för länge innan han slår upp sina vackra blå.
Sen blir det ännu en "hemma-dag". Det märks att William börjar bli rastlös nu, av att bara gå hemma. Men han är ju fortfarande inte i skick att gå ut och pulsa i snön. Men kanske, kan vi ta en liten kort promenad iaf. Frisk luft har ju ingen dött av! Men antagligen får Pontus gå själv med honom då, vilken känns tråkigt. Får ont av att bara gå några meter nu, satan. Men kanske kan jag pina mig själv lite för min sons skull =)

Nehe, nu ska jag ta och ladda upp den där magbilden som det varit efterfrågning om!

Slutet är nära

Graviditeten som för ett tag sen kändes som den skulle vara i en oändlighet är nu på slutspurten. 33 dagar kvar till BF. 33 dagar!! Och det finns väl inte en chans i världen att de stannar inne till BF heller.
Jag har börjat oroa mig något enormt över förlossningen. För mig är det självklara valet att föda vaginalt. Men, det är ju försjutton 2 som ska ut! Nog för att nr 2 oftast bara hänger med som på ett bananskal, ofta räcker det med en krystning för nr 2. Men iaf. Med William tog förlossningen 29 timmar, vill inte det igen. Jag klarar inte det.
Största mardrömmen är att snittas, vill inte!! Man hör om dem som har ont i flera veckor. Och du får inte lyfta tungt på 6-8 veckor. Så jag ska inte få bära min underbara William? På vadå, 2 månader? Nej jag ber till gudarna att allt går som planerat. Nog för att en vaginal förlossning gör förbannad jävla ont, så är det ändå en tillfällig smärta.
Men den ännu större mardrömmen är ju att 1:an föds vaginalt, sen blir det akutsnitt med 2:an. Så man får göra bägga två. Då ska man båda gåoch ha ont där nere och i magen? Ajajaja...

Jaja nog tjatat om det..
Idag blir en lugn dag.
William fick sin medicin och lite alvedon innan han somnade igår, och han har sovit hela natten. Är så glad för hans skull.
Men nu hör jag honom hosta =( Bäst jag går in till honom.

Ha en trevlig lördag!

Alien

Pontus sitter inne och tittar på Alien, men jag vägrar haha.. Tycker inte om de filmerna, men får väl ta och gå in iaf när William somnat. Det blev en liten uppesittarkväll för honom ikväll, då både han och jag slocknade på soffan runt 18 haha. Så kan det gå när man inte är riktigt krya =)
Men han låter lite bättre med andningen nu efter lite medicinering, tack och lov. Får se hur det blir inatt. Han kommer säkert vakna av hostan, stackarn =( Men då får han komma in till oss, och då sover han som en gris =P

Imorrn förmiddag kommer mamma och pappa över på fika. Mamma var tvungen att köpa present till William nu när han är sjuk. Haha, hon är för rolig hon.
Just det, William fick ett Bamse-klistermärke på VC idag. Han blev så stolt =)

Nehe, nu känns det som jag bara svamlar. Ska kika in lite forum, sen börjar det bli dax att tänka på refrängen!

Lilla gubben!

Det blev ett besök på VC idag.
Det visade sig att plutten hade en inflammation i luftvägarna. Dom var jättetrånga så därför han knappt kunde andras i morse. Stackarn!
Sänkan visade som tur var att det inte var någon mer infektion i kroppen.
Så nu har han fått medicin som ska vidga luftvägarna samt dämpa hostan.
Så u hoppas vi han blir frisk fort, man är inte van att se honom sån här, hängig och dann. Han är ju alltid så glad vår prins!

Nee nu ska jag gå och pussa massor på honom, sen ta tag i tvätten!


Fredag.

Ajaj, tvilling 2 ligger och trycker ut rumpan så det känns som hela skinnet ska sprängas, haha... Har gjort så i några timmar nu, och det är INTE skönt kan jag lova!
Det är sjukt hur mkt allt har vänt nu på bara några veckor. För 3 veckor sen ca hade jag knappt några problem, förutom den där satans halsbrännan och illamåendet. Men menar mer kroppsligt. Nu smärtar det i fogarna, sammandragningarna är hemska och ryggen håller på och går av. Bara pang så där? Från en dag till en annan. Skönt att det snart är över =)

Jaha, nu sitter jag och väntar på att Vårdcentralen ska ringa upp. Måste åka in med William så dom får lyssna på hans hosta, den låter inte bra. Imorse hade han jättetungt och andas för han hade så mkt slem. Stackarn =(
Så det blir antagligen ett beök där idag.

Nehe, ska brygga lite kaffe innan dem ringer.

Ha en trevlig dag!

Sjuklingar

Nu är vi hela familjen sjuka, usch och fy.. Ingen av oss har feber, men snoriga och förkylda är vi alla 3..
Får hoppas vi piggnar till snarast, med tanke på att flickorna kan komma när som helst nu.

Det blev en slappardag idag med. William är ju såklart hemma från dagis, så vi har bara lekt och vilat.
Men nu måste jag ta tag i köket och det stora berget med disk. Inget jag är taggad för, men det måste ju göras!
Pontus åkte iväg till sin kusin för att hämta ett ar filmer, så vi kan goa ner oss i soffan ikväll. Inte fel det inte =)

Nehe, disken kallar!
Hoppas ni andra mår bättre!

Skolmassaker i Eskilstuna



Hotmejlet


De satt instängda i skolan

Avspärrningarna borta

21-åringen erkände hotet


Det är ju min gamla skola!! Vilka jävla idioter det finns alltså...

En snabbis på dagis

En halvtimme efter att vi lämnat William på dagis i morse ringde dem och sa att han hade feber.. =(
Han som var så pigg och glad innan vi gick, och lika pigg var han när vi kom hem. Men men.
Nu är han snorig och hostar en del, så imorrn får han va hemma. Men som tur är ingen feber.
Stackarn lilla pojken =(

Idag har vi haft en riktig slappardag. Pontus är oxå lite dålig, och jag har haft så ont i fogarna. Så vi har faktiskt inte gjort någon nytta alls här hemma, haha. Ganska skönt det med ibland =)

Morgondagens planer är inte så stora dom heller. Ska väl försöka få liiite ordning i datarummet. Ser ut om en krigszon där, med alla saker vi inte vet om vi ska behålla eller spara.
Så är det lite samtal som sa ringas och så.
Och hoppas på att man snart kan få tillbaka lite pengar som folk är skyldiga. Det vore ju på tiden.

Nehe, ska kika runt lite, sen lbir det tidigt i säng. William vaknar nog i natt och vill komma in till oss. Och eftersom jag sover så dåligt när han ligger mellan oss, så får jag passa på att njuta av de få timmarna innan han kommer in =P

Vår stora pojke!

Idag blir William 1 1/2 år ! Vår älskade son. Du börjar verkligen bli stor nu!!!

Mamma och pappa älskar dig mer än nånting annat, du är vårat liv!

Mätt och belåten!

Nu har vi ätit middag här i huset, eller ja, för e n timme sen. Blev raggmunk, fläsk och lingonsylt. Mumma! Och William mumsa i sig som aldrig förr. Pontus och jag med för den delen =P

Medan William var på dagis idag så städade vi som sagt ur bilen. Den blev så fin =)
Sen tog vi och tokröjde lite inne oxå. Man känner sig så duktig =) Men nu börjar sammandragningarna komma igen, dom har hållt sig borta hela dagen. MEN, jag får skylla mig själv =) Måste börja ta det lite lugnare nu känner jag. Är helt slut på kvällarna.

Nehe, ska ta tag i disken nu, sen mysa med mina pojkar.

Idag, min vän!

Idag, min vän, ska du bli ompysslad som aldrig förr!
Du ska plockas ur, damsugas och skuras från grunden!
Vem pratar jag om? Bilen så klart hihi.
Vår kära Sigge ska bli så fin, sen när allt är klart, ska vi se hur trångt jag kommer få det där i baksätet med två babyskydd. Ska bli spännande. Vi kommer antagligen komma underfund med att vi verkligen måste ha en större bil! Suck.

Nehe, nu vaknade Willliam, hörs sen!

Bristningar

Är så fascinerad över att jag fortfarande inte fått en enda bristning på magen. Är ju större än störst just nu, v. 35 och det är två därinne. Min BM var så förvånad och påpekade att jag måste ju smörja mig väldigt mkt. Men nej, inte en enda gång har jag smörjt! Det ni ;)

Så nu vet ni det hihi.

Ska fortsätta plocka lite här.

Mammut jävel

Jag och älskling var på bio igår och såg Mammut, usch vilken dålig film!!  Vi skulle sett Valkyria, men den har inte premiär förrän den 12:e.. suck.
Men men, det var sista biobesöket för mig nu på ett tag. Hade ont i hela kroppen när vi gick därifrån, haha.

Har börjat sovit ännu sämre på nätterna nu. Tack och lov slipper jag för det mesta halsbrännan tack vare dom där superäckliga tuggtabletterna (Gaviscon eller hur det stavas). Men jag sover så oroligt. Vaknar tusen gånger och vrider och vänder på mig. Har svårt at ligga bekvämt. Kan ju varken ligga på mage (haha) eller rygg. Sidan har funkat hittils, men nu känns även det, då tvillingen som hamnar högst upp trycker ner hela magen. Sova sittandes? Nej, inget för mig. Så det ska bli spännande hur detta slutar. Jag kommer ju iaf vara allt annat än utvilad på förlossningen sen.

PANG! Där smällde det i granndörren igen. Suck. Gud ge mig styrka!

Nåja, ska ta och börja plocka lite smått här, sen runt 10 ska vi hämta hem William som sov hos sin mormor och morfar inatt.

Bjuder på lite bilder på vår finaste =)




 


Små, små William-spår =)




Fotoutmaning!

Jag fick en utmaning av Therese

Gå in i mappen mina bilder. (eller Bilder för de med OS X eller din egen personliga bildmapp)
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.



Denna bild var nr 6 i mapp 6 hos mig.
William 6 dagar gammal, ligger och vilar uppe på BB efter att han hade solat.


Jag utmanar:
Helene
Erica
Mathilda
Lisette
Milton
Frida

RSS 2.0