Akuten

Godmorgon!

Igår kväll fick William göra sitt första besök på akuten.
Började på eftermiddan.. Han fick vara hos mormor och morfar en sväng och vila, då han vägrade vila hemma. När han vaknade hade han nästan 40 graders feber, så det var bums hem och få Alvedon. Han var hängig resten av kvällen, men fick iaf i sig lite middag.
Efter vällingen när jag tog in han i sängen och la oss, så andades han tyngre än vad han gjort hittils, han verkligen kippade efter luft ibland. Tempen visade nästan 39 graders feber trots Alvedon.
Så vid 21.30 var det på med kläderna och in i bilen, för att fara till akuten.

Dom lyssnade på hjärtat och lungorna, titta i öronen och tog blod- och urinprov.. Stackars lilla hjärtat, han var så trött så trött och helt "borta". Han var otröstlig. Pappa Pontus gick runt och vaggade och vaggade och jag pussade och kramade på honom men inget hjälpte.
Han fick andas i sån där inhalator (eller vad det nu var) som han fick göra för 2 veckor sen på VC, men igår var det inte kul. Han skrek och skrek och tårarna sprutade. Men efter det fick vi honom lite lugn iaf, men han var medtagen, han såg så ynklig ut vår fina pojke.
3 gånger tog dom tempen, och sista gången (runt 01.00) visade den 39,6. Då fick han en Ipren och efter det skrattade han faktiskt lite! Det var så skönt att höra.
Sen tillslut kom doktorn in med proverna, och det visade som tur var ingen lugninflammation, som vi först var oroliga för. Det var en virus infektion, och det kunde mkt väl vara RS-viruset sa han.
Men nu andades han mkt bättre efter adrenalinet han fick i inhalatorn, så vi fick åka hem.
Han sa att det enda vi kunde göra var att fortsätta ge honom medicinen vo har hemma för andningen, och om det blev sämre fick vi komma in igen så kan fick inhalera.
Strax innan 02.00 var vi hemma, och då hade febern sjunkit till 38,3. Han somnade som en stock i vår säng och andningen såg helt normal ut.

Så nu ligger han och Pontus och snarkar gott.
Hoppas han är piggare idag, klarar inte av att se honom så dålig =(

Nej, nu ska jag gå in och se om dom börjar vakna till liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mejl-adress: (publiceras ej)

Din blogg/hemsida:

Vad hade du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0