Svininfluensan

Hm, skrev ett jättelångt inlägg igår, men det är nu spårlöst försvunnet... Usch, vad irriterande.

Får väl säga grattis i efterskott på Fars Dag till min älskade pappa och till hjärtat, barnens pappa. De två finaste papporna i världen. <3

Hjärtat fick kaffe på sängen igår morse (nåja, av mig då hehe). Sen var vi bjudna på middag hos mamma och pappa på dagen. Mormor, morfar, farfar, Adde och Sara var oxå där, så vi firade alla pappor på en gång =) Det bjöds på underbar mat och fika efter det. William hade fått en släng av riktigt bussjuka, han var helt vild, haha. Var på ALLT han vet att han inte får röra, och hade den där underbart söta, helvilda, busiga blicken. Han planerade små rackartyg hela tiden.

På tal om William, har han haft en hejdundrande hosta nu de senaste 2 veckorna. Tack och lov ingen feber eller nått annat förkylningssymptom, bara en envis hosta. Tycker så synd om honom. Så han har fått stå ut med både Airomiren, Pulmicorten och Ventolinen. Tur att det finns saker som hjälper.
Nu har Linnéa börjar hosta oxå, men inte så farligt än så länge. Och Isabelle är snorig. Ja, det är ju förkylningstider...

Men, det är klart tankarna går (hela tiden) åt den där satans jädra svininfluensan. Vad gör vi om barnen får det? Jag är livrädd, rent ut sagt. Flickorna är så små, skulle dom klara av den? Och William har ju sin förkylningsastma. Nu har ju han dock fått vaccination, men iaf. Läste i tidningen igår att det var en människa som fått influensan trots vaccin.
Och allt är ju så förbannat uppstorat i media.. Varje dag läser man om nya dödsfall, men dom visar aldrig någon statistik för de som har blivit friska. Så det är ju klart man tänker det värsta om influensan. Eller. Hur tänker ni? Och visst, de som dör, är ju oftast de som är riktigt sjuka, men hur lång tid tar det inte innan det kommer fram? Media verkar göra allt för att skrämma upp befolkningen.

Nej, nu vill jag inte tänka mer på det där. Ska ta mig lite mer kaffe, och invänta barnen som borde vakna snart!


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Hej hej, missa inte dom nya tävlingarna som startat ;-) Ha en bra dag!!

2009-11-09 @ 11:56:29
URL: http://muppsan.com
Postat av: Tant Ulrika

Ja visst är hela "grisgrejen" både förvirrande o ja, "irriterande". I flera dagar har det ju tex pratats om i media att nu barn under 3år får ta vaccinet..men då jag ringde på BVC i dag så hade de inte hört ngt alls om det :o Inte undra på att man bli kluven/ förvirrad!

2009-11-09 @ 20:44:06
URL: http://uj76.blogspot.com
Postat av: Tant Ulrika

Glömde berätta en sak..Ny tävling hos Tant:



http://uj76.blogspot.com/2009/11/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html



..med chans att vinna presentkort från Kalasbolaget! Kika gärna in o delta i den med =) Kram

2009-11-09 @ 20:45:06
URL: http://uj76.blogspot.com
Postat av: Therese - Mamma till Alfred och ängeln Lucas

Vet du.... jag är också livrädd. Är livrädd för att Affe ska bli smittad, vi kommer att vaccinera oss så fort de får hem vaccin igen (tack och lov är jag riskgrupp iom att jag är sjukvårdspersonal och får gå före i kön).

2009-11-10 @ 22:09:09
URL: http://tostberg.blogg.se/
Postat av: Therese - Mamma till Alfred och ängeln Lucas

Jag tror inte att jag tänker vaccinera Alfred, det vågar jag inte riktigt. Och som du säger så är även han så liten (jämfört med andra 8-mån barn). Men jag och Albin ska göra det, för att skydda Affe.

Fick precis höra att en mamma och barn i min föräldragrupp ligger med svininfluensan, tack och lov att det redan brutit ut på dom för vi har mammaträff här hemma idag...

Usch, jag får ångest av det här...



Kram

2009-11-11 @ 08:31:09
URL: http://tostberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mejl-adress: (publiceras ej)

Din blogg/hemsida:

Vad hade du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0